Julen i Uppsala 2023

Hitta din julstämning

Nu förvandlar vi Uppsala till Julsala med väldoftande julmagi, gnistrande vinterglädje och värmande julupplevelser. Under adventshelgerna och genom hela december kan du hitta dina julfavoriter mitt i Uppsala. Julmarknader, matupplevelser, hållbar shopping, vacker körmusik och en och annan udda vinteraktivitet!

Konserter & föreställningar

Att kulturen blir lite extra glimrande under december är lika självklart som russin i glöggen. Julshower och julkonserter avlöser varandra i en takt som gör utbudet stort, men valet svårt.

Julens smaker i Uppsala

Upptäck julens smakrika charm i vår stad!  Stig in i dofternas värld med kryddig glögg och nybakade pepparkakor som känns i varje hörn. Lokala kaféer serverar saffransdoftande bakverk och på tallrikarna i Uppsalas restauranger tar vinterns råvaror plats.

Shoppa och handla

Julmarknader i Uppsala

Julmarknaderna är en av vinterns stora höjdpunkter! När vinterljusen tänds och gatorna dekoreras i julskrud hittar du unika julklappsidéer och gnistrande dekorationer på Uppsalas julmarknader. Upptäcka handgjorda skatter, hantverk, julmat och konfektyr. Välj mellan slottsmiljö, cityläge och allt däremellan.

Mysiga julstråk och vinterpromenader

Här hittar du julbelysningen, mysigaste julstråken, instaspots och guidade visningar som ger julkänsla.

Checka in i influencerns ombonade julsvit

#MyUppsala by Arijana Heinrici

Nu har en svit på Radisson Blu Hotel i Uppsala fått en dos av Arijana ”Jana” Heinrici unika stil och omsorgsfulla touch. Under hela december kan du maxa julmyset och checka in i julsviten. Det här är #MyUppsala by Jana.

Fira nyårsafton i Uppsala

Festklackar eller pjäxor? Finmiddag eller en omgång lasertag? Vår stora guide till nyårsfirandet i Uppsala har något för alla.