Lokala råvaror, hantverkstraditioner och atmosfäriska platser

Unika julbord i Uppsala

Upptäck Uppsalas julbordsmångfald på några av stadens mest ikoniska platser. Från hemtrevlig tradition på Villa Anna till nationalromantisk atmosfär vid Odinsborg. Modern julstämning på Frans Bistro och historisk charm på Domtrappkällaren. Upplev julen som aldrig förr, både i hjärtat av staden och ute på landsbygden i vackra vintermiljöer.

Förstklassig matkonst och familjärt hos Villa Anna

Hos Villa Anna är julbordet en tradition. Upplev julstämningen i en atmosfär som andas ”hemma hoskänsla” och njut av förstklassig matkonst. Här används de bästa råvarorna och klassiska hantverksmetoder för att skapa ett äkta julbord. Varje smakupplevelse är noggrant studerad för att balansera tradition och modern matkonst. Några överraskande inslag kommer säkerligen att leda till härliga samtal vid borden. Julbordet på Villa Anna är en familjär upplevelse och borgar för en långvarig sittning. Julen inleds med årets specialkryddade glögg serverad vid borden, med smaker av äpple, kanel och myskmadra. Bara det förtjänar ett besök!

Villa Anna under vintertid

Vackra Villa Anna i vinterskrud.

Nationalromantik i historiska Odinsborg

Inom de bastanta träväggarna av Odinsborg, där nationalromantikens anda genomsyrar varje hörn, möts besökare av stämningsfulla julbordsupplevelser. Denna ikoniska julbordsplats, fördjupad i historiens skimmer och belägen i skuggan av vikingahögarna i Gamla Uppsala, bär på en lång tradition av att servera julbord över många årtionden. En plats där varje smak och doft förenas med det historiska arvet och skapar en magisk atmosfär som fångar hjärtat av julen.

Odinsborg_julbord1a

Uppsalas kanske mest historiskt ikoniska julbord hittar du på Odinsborg.

Julbordspremiär på Frans Bistro & Bar

Frans Bistro & Bar, belägen på Dragarbrunnsgatan, är Villa Annas bakficka – en modern bistro med influenser från hela världen och som snabbt blivit ett populärt tillhåll för Uppsalas matälskare. Här kombineras tradition och hantverk i matlagningen, med noga utvalda råvaror.  Umgås länge, njut av maten och skapa den perfekta julkänslan.

hannah-pemberton-bXi4eg4jyuU-unsplash

Många av Uppsalas mest uppskattade julbord har en egen touch på sina julspecialiteter. Vilken väljer du?

Historiens vingslag i anrika Domtrappkällaren

Domtrappkällaren, belägen i Uppsalas mest historiska kvarter, bjuder på en unik miljö där medeltida ringmur möter kryssvalv från 1600-talet och Gustav Vasas gamla lektionssalar från 1700-talet. Här dukas ett prunkande julbord upp, mitt i denna historiska atmosfär. Oavsett om perspektivet utgår från restaurangvärlden eller svensk arkitekturhistoria kommer du att uppleva något unikt på Domtrappkällaren.

Krusenbergs Herrrgård

Krusenbergs Herrgård, utanför Uppsala, bjuder på magisk julstämning.

Äppelglögg på Krusenbergs Herrgård

Krusenbergs Herrgård, vackert belägen strax utanför Uppsala, är en perfekt utflykt för den som söker aktivitet, vackra hotellrum, avkoppling och en minnesvärd matupplevelse. I december månad serveras det klassiska julbordet på herrgården. Kvällen inleds passande nog med servering av herrgårdens egna äppelglögg från sommarens skörd, följt av ett besök vid den imponerande julbordsbuffén som inkluderar alla julens favoriter, både kalla och varma. Avslutningsvis väntar ett generöst gottebord med sötsaker.

Fler julupplevelser i Uppsala