Uppsala destination

Om Destination Uppsala

För dig inom besöksnäringen

Destination Uppsala arbetar aktivt för att stödja och utveckla Uppsala som besöksmål, för att öka antal besökare och skapa ökad affärsnytta för dig som aktör inom den lokala besöksnäringen.

Följ oss

Följ oss gärna på Linkedin där vi kontinuerligt delar med oss av omvärldsbevakning, statistik, målgruppsanalyser, pågående kampanjer och mycket mer kopplat till vår verksamhet men också från Visit Sweden, Tillväxtverket, Visita och andra viktiga aktörer i vår svenska besöksnäring.

Träffa oss

Destination Uppsala tillsammans med Uppsala City bjuder in till gemensamma frukostmöten en gång i månaden för dig som arbetar i besöksnäringen. Vi nätverkar och lyfter fram aktuell statistik, utvecklingsprojekt, evenemang och händelser att hålla koll på. Kontakta uppsalacvb@uppsala.se för att få en inbjudan. Årets frukostmöten äger rum  27 februari, 19 mars, 9 april, 14 maj, 11 juni, 20 augusti, 10 september, 22 oktober, 19 november och 10 december.

Några tillfällen per år anordnas även leverantörsträffar för dig som önskar veta mer om hur ditt företag kan bli leverantör till Uppsala kommun, se aktuella datum och information i länken här.

Hitta information om rådgivning och finansiering enkelt

På webbplatsen verksamt.se samlar myndigheter som till exempel Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Försäkringskassan, Skatteverket och Tillväxtverket information och e-tjänster som du som ska starta eller driver företag kan ha nytta av. Just nu pågår ett projekt med fokus på att förenkla för företagare inom besöksnäringen.

Se tjänsten Hitta rådgivning och finansiering där hittar du allt från seminarier och utbildningar, till erbjudanden om finansiering. Dessutom finns kontaktuppgifter till både rådgivare och organisationer som kan hjälpa dig i ditt företagande.

Behöver du tillstånd?

Vi vill att det ska vara lätt för dig som arbetar inom besöksnäringen att hitta relevant information. Här hittar du information om olika tillstånd som kan vara användbara för din verksamhet.

  • Vilka tillstånd krävs för att arrangera ett evenemang? Läs mer
  • Behöver du ansöka om serveringstillstånd? Läs mer
  • Vilka tillstånd krävs för att öppna en uteservering? Läs mer
  • Behöver du ansöka om bygglov? Läs mer
  • Vilka regler gäller för food trucks? Läs mer
  • Behöver du hjälp med att starta företag? Läs mer
  • Vilka regler och villkor gäller för torghandel? Läs mer

Bussparkeringar

Det finns ett antal bussparkeringsmöjligheter inne i centrala Uppsala och som kan vara bra för dig som aktör inom besöksnäringen att känna till. Här kan du ladda ned en PDF med information om avgifter och tidsbegränsningar.

Ladda ned karta över bussparkeringar i Uppsala.

Tipsa redaktionen

På www.destinationuppsala.se är vi alltid på jakt efter det senaste och bästa som händer i Uppsala. Om du har ett evenemang, en ny verksamhet eller en ny spännande upplevelse som du vill dela med dig av, då är det här din chans att höra av dig till oss.