OBS – Viktig information till dig som är arrangör!

Evenemangen som sker i Uppsala kommer efter den 25 juni 2019 primärt att hämtas från plattformarna Eventbrite, Songkick och Meetup via Destination Uppsalas nya verktyg Trip Cruncher. 

Destination Uppsala lanserar en ny version av hemsidan destinationuppsala.se under sommaren 2019.

I samband med detta kommer Destination Uppsalas evenemangskalender att förändras. Här på www.destinationuppsala.se kommer en kalender av höjdpunkter från evenemang som anordnas i Uppsala under året att presenteras. Till oss kan du fortsatt lämna tips om evenemang i formuläret här på sidan. Dock har vi valt att från och med nu välja ut ett färre urval av evenemang som syns på www.destinationuppsala.se än tidigare.

Däremot kommer evenemang att hämtas från andra evenemangskalendrar och presenteras via det nya verktyget Trip Cruncher. Vi hänvisar därför alla arrangörer att från och med nu även lägga in sina evenemang i någon av dessa plattformar plattformar: Eventbrite, Songkick och Meetup.

Lämna evenemangstips

Allmänna villkor

Destination Uppsala förbehåller sig rätten att ej publicera evenemangstips som vi ej anser uppfyller kraven nedan.

 • Är öppet för allmänheten
 • Är ett tillfälligt evenemang
 • Äger rum i Uppsala kommun
 • Riktar sig till internationella och/eller nationella besökare
 • Inte är av religiös eller partipolitisk karaktär
 • Inte är en aktivitet som kräver deltagande vid flera tillfällen
 • Inte uppfattas som stötande eller kränkande
 • Vara skrivet på ett sätt som motsvarar nedan rekommendationer

Vilka bilder godkänns?

I samband med att du lämnar ditt evenemangstips ombeds du att skicka med en länk, där vi kan ladda ned pressbilder för att använda på webbplatsen och vid spridning i sociala medier.

Bilden ska:

 • Ha en koppling till evenemanget
 • Ej vara i vektoriserad grafiskt format
 • Inte innehålla text
 • Inte innehålla logotyper
 • Inte vara ett kollage bestående av flera sammansatta bilder

Samtliga bilder i kalendariet visas i två olika format och måste beskäras. För att bilderna ska visas ska de helst vara liggande. Övriga bildformat kommer att beskäras och inte visas i sin helhet. Rekommenderat pixelformat är 1160 (bred) x 590 (hög). Bilderna ska vara i något av följande format: .jpg eller .png.

Vilka texter rekommenderas?

Fyll i alla fält och skriv en kort beskrivning på max 400 tecken inklusive blanksteg. Texten ska rikta sig direkt till läsaren, använd därför tilltalet du. Tänk på att utforma texten med Destination Uppsalas som avsändare och skriv inte texter där du som enskild arrangör bjuder in besökare. Undvik därför ord som ”vi” eller ”hos oss” och ”kom”, ”här” eller ”Välkommen”. Texter kan komma att redigeras.

Granskning & bekräftelse

Samtliga evenemang genomgår granskning innan det avgörs ifall de ska tas med i vår evenemangskalender över höjdpunkter i Uppsala. Godkänns ett evenemang kan Destination Uppsala komma att kontakta dig för mer information och underlag kring evenemanget. Opublicerade evenemang kommer inte att meddelas.

Var publiceras dina evenemang?

Godkända evenemang publiceras i vårt webbkalendarium över höjdpunkter som riktar sig till både internationella och nationella besökare.

Att tänka på

När du lämnar in evenemangstips godkänner du att bilder och texter får användas av Destination Uppsala och våra samarbetspartners för att marknadsföra Uppsala i digitala kanaler samt tryckta publikationer. Det är därför viktigt att du säkerställer att ägaren av bilder du skickar in vet om och godkänner detta.

Frågor eller funderingar?

E-post: pagang@destinationuppsala.se