Uppsala buss

Resa inom Uppsala

Det går enkelt och snabbt att ta sig runt i Uppsala, här ligger allt nära. Väl på plats tar du dig enkelt runt i staden med lokaltrafiken, i taxi, till fots eller på cykel.

Upplev Uppsala till fots

Den kompakta stadskärnan gör det lätt att ta sig runt i Uppsala till fots. Du kan på promenadavstånd ta dig runt för att uppleva olika besöksmål, den livliga staden och orörd natur. Här finns kartor som hjälper dig att hitta i city.

Cykelstaden

I cykelstaden Uppsala finns det fler cyklar än invånare, de korta avstånden inom stadskärnan gör det möjligt att lätt ta sig runt. Upplev Uppsala som en riktig uppsalabo! Hyr en cykel och bege dig ut på de välskötta cykelbanorna med hjälp av en cykelkarta.

Res bekvämt med kollektivtrafik

UL har ett anpassat utbud av resmöjligheter, främst med buss, så att du som resenär kan resa med kollektivtrafiken varje gång det är möjligt och lämpligt. Din resa ska upplevas som enkel, pålitlig och trygg samtidigt som den ska underlätta din vistelse i hela vår region. UL kör bussar för en grönare värld, med biogas i tanken.

Taxi

Du kan även välja att resa inom Uppsala med taxi. Majoriteten av stadens taxibilar är miljöbilar och taxibolagen tar inte bara hänsyn till stadens miljö utan jobbar även aktivt för att förbättra den.

Parkeringsplatser

Turistinformation