Med anledning av covid-19 (coronavirus)

Turistinformation

Då regeringen, på inrådan av Folkhälsomyndigheten, stoppar alla allmänna sammankomster med fler än 8 personer för att minska smittspridning, påverkas många evenemang, besöksmål och restauranger runt om i landet, Uppsala inkluderat.  Här kan du hitta en lista över några besöksmål och evenemang som påverkas. Många insatser görs dock för att se till att du som får, fortsatt ska kunna uppleva och upptäcka Uppsalas sevärdheter. Välkommen hit, håll avstånd och visa hänsyn till dina medmänniskor. För mer information kring hur vi alla kan minska smittspridning, läs mer på Uppsala.se.

Här kan du läsa mer om rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten.

Uppdatering 20 oktober – Skärpta allmänna råd för Uppsala län
Folkhälsomyndigheten och smittskyddsläkaren i Region Uppsala har utfärdat skärpta allmänna råd för personer som vistas i Uppsala län mellan 20 oktober-13 december. Läs mer  och informera dig innan ditt besök här.

Uppdatering 24 november – Max 8 personer
Regeringen och länsstyrelsen i Uppsala län har fattat beslut om max 8 deltagare vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar i länet. Det tidigare undantaget för sammankomster och tillställningar på serveringsställen tas bort. Beslutet gäller tills vidare. Läs mer och informera dig innan ditt besök här.

Turist Uppsala

Turist­­information

Upplev mer under ditt besök till Uppsala. Vi guidar dig genom stadens stora utbud av aktiviteter, aktuella evenemang, kända besöksmål och smultronställen. Ta gärna kontakt med någon av våra erfarna turistinformatörer för personlig service via våra digitala kanaler. Du når oss enkelt i den kanal du själv föredrar, innan eller under din vistelse till Uppsala. Besök gärna någon av våra InfoPoints. Där kan du hämta kartor och broschyrer samt få svar på enklare frågor.

Kontakta Uppsala Turistinformation

E-post
destination@uppsala.se

Telefon
+46 (0)18–727 48 00

Facebook
Skriv gärna till oss via meddelande på ”Messenger”. Du hittar oss här:
facebook.com/destinationuppsala

Kontaktcenter
Hör av dig till Kontaktcenter på telefon om du vill veta mer om Uppsala och Uppsala kommuns tjänster, eller vill komma i kontakt med en viss verksamhet eller person. De nås på e-post uppsala.kommun@uppsala.se, telefon 018-727 00 00 och SMS/MMS 717 27.

 

Öppettider:

Måndag–Fredag
10.00–14.00

 

InfoPoints

Vi har förstärkt vår service med InfoPoints runt om i staden för att du enkelt ska kunna få hjälp där du befinner dig.

Boka en turistinformatör

Ska du arrangera en aktivitet, ett möte eller en konferens med många besökare till Uppsala? Kontakta oss för att få rådgivning av en turistinformatör – vi kommer gärna ut och gör besök på plats eller ger information inför vistelsen.