Ett maxat dygn i Uppsala

Upplev Uppsala på 24 timmar

Uppsala, med närhet till allt, är det perfekt resmålet även för en kort visit, och med lite planering kan du göra ett dygn i Uppsala till en fulländad upplevelse. Vi på webbredaktionen har satt ihop ett förslag för dig som vill utforska staden på 24 timmar.

hambergs

09.00 En bra start i Rom

Med en doft av Italien, espresso och nybakat bröd slår Stationens café, Rom, upp dörrarna tidigt varje morgon. Här äter du frukost medan du läser dagens tidning och njuter av någon av alla de kaffesorter som erbjuds.

10.00 Shop ’til you drop

I stadskärnan hittar du en härlig blandning av butiker och gallerior, fullpackade av bra shopping. Promenera längs med den populära gågatan där de flesta av stadens moderiktiga gallerior och affärskedjor finns, eller besök små söta butiker i de kullerstenbelagda kulturkvarteren runt Fyrisån. Trendigt, unikt och charmigt, här finns något för alla smaker. Shoppingtips hittar du under shopping.

12.00 Lunch på Hambergs Fisk

Du som gillar skaldjur och fisk kan här finna njutning för mage och själ. Hambergs Fisk är en av Uppsalas mest uppskattade fiskrestauranger och är även med i White Guide. Menyn skiftar med säsongerna men håller ständigt mycket bra kvalitet.

13.00 En märkvärdig historia

Uppsala bär spår efter många kända personer och händelser. Här kan du på ett par timmar bekanta dig med betydelsefulla platser i Uppsala. Upplev Uppsala domkyrka som är Nordens äldsta gotiska katedral, slottet som Gustav Vasa lät bygga, Prinshuset där Oscar I:s söner bodde och mycket mer. Du kan läsa mer om Uppsalas sevärdheter under Uppsalas absoluta måsten.

15.00 En kunglig fika på Güntherska Hovkonditoriet

Güntherska är ett äkta konditori med en av stadens bästa uteserveringsläge intill årummet. Variationen av bakelser, smörgåsar och annan mat är stor och här kan du njuta av pinfärska sötsaker till en rykande kaffe uppkrupen i någon av de mysiga hörnorna i konditorisalongen.

16.00 Gallerier, konst och kultur

Du som är kulturintresserad har kommit rätt. I Uppsala finns gallerier, konstmuseum och andra konstarenor som du inte vill missa. På stadens olika gallerier kan du förnöjas av målningar, hantverk och foto. Läs mer om Uppsalas kulturutbud.

19.30 Summera dagen över en högklassig middag

Avrunda din heldag i Uppsala med en god middag på någon av stadens restauranger. Spendera kvällen på en trevlig uteservering med utsikt mot Fyrisån eller prova en av de åtta Uppsalakrogar som omnämns i årets upplaga av White Guide.

22.00 Sängfösare

Bakom Uppsala resecentrum ligger det bågformade hotellet Radisson Blu. I restaurangen Picnic finns en populär bardel som har blivit en naturlig mötesplats för umgänge fram till 02.00 vardag som helg.