Nattlivets bästa nöjen

Fördrink, nattklubbar och efterfest i Uppsala

Sugen på en komplett utekväll med vännerna? I Uppsala finns det gott om nattklubbar att svänga sina lurviga på långt in på småtimmarna. Här är våra bästa tips för ett riktigt lyckad kväll, natt och tidig morgon!

nattklubbar uppsala

Fördrinken

Innan det är dags att bege sig till någon av Uppsalas nattklubbar är det skönt att mjukstarta kvällen med en fördrink eller två. I citynära Galleria Dragarbrunn finns den rymliga, moderna och avslappnande baren och restaurangen Plock. Slå dig ner vid bardisken eller i soffgrupperna med ditt sällskap och beställ en gammal klassiker eller nya spännande drinkkombinationer av Plocks mixologer. 

Cocktailfesten fortsätter på White Guide-nämnda Miss Voon som dessutom erbjuder en av stans mäktigaste utsikter. Ta hissen längst upp i samma byggnad som Elite Hotel Academia, precis vid centralstationen, så finner du denna pärla. 

Vid centralstationen ligger även det gamla stationshuset där du kan få något att dricka på både Stationens bardel och 7 Flaskor. Den sistnämnda är en liten mysig inrättning som verkligen kan sitt cocktailhantverk. Här väljer du alltid mellan sju drinkar på menyn, gjorda på sju specifika spritflaskor. 

Något kvarter bort, på Vaksalagatan, finner ni även Mjesto – ett perfekt ställe för er som vill komplettera fördrinken med utsökta småplock. Eller vad sägs om en lyxig charkbricka, pimientos de padrón eller friterade ostbollar?  

Föredrar du öl? Då är Taps Beer Bar ditt nya vardagsrum. En ganska färsk bekantskap på Uppsalas digra barhimmel. Här finns det alltid en ny öl att testa på menyn. “Nördig öl, för nördar, av nördar” – Taps vänder sig till dig som vallfärdar till mikrobryggerihyllan på Systembolaget, utan att för den delen mötas av en elitistisk atmosfär. Tvärtom, här är stämningen ledig och välkomnande.

Flustret, beläget vid ingången till Stadsträdgården och Svandammen, är inget mindre en nöjesinstitution. Här har människor roat sig sedan 1842.

nattklubbar uppsala

Nattklubbar i Uppsala

Dans, dans, dans! Äntligen kan kvällen ta fart på allvar på en av Uppsalas nattklubbar. Flustret, beläget vid ingången till Stadsträdgården och Svandammen, är inget mindre en nöjesinstitution. Här har människor roat sig sedan 1842. Den gula färgen och de gröna torn gör att Flustret ofta refereras till som Uppsalas eget Villa Villekulla. 

Fredagar och lördagar öppnar nattklubben upp sina portar till två röjiga dansgolv storlek större. Förvänta dig kända radiohits, gungande reggaeton, peppig schlager, svenska partydängor, housedunk och det bästa från 70-, 80- och 90-talet. Sommartid tillhör Flustrets lummiga uteservering med tillhörande scen ett av Uppsalas trevligaste häng. 

Blott ett stenkast från Flustret ligger ytterligare en nattklubb, Birgerjarl. Om målgruppen är helt blandad på Flustret så är Birgerjarl främst en nattklubb i Uppsala för yngre gäster. Nattklubb, events, konserter, studentskivor – om det vankas festligheter är Birgerjarl ditt självklara vattenhål! Precis som Flustret har man generös uteservering för magiska sommarkvällar. 

nattklubbar uppsala

Efterfesten

Inte redo för att kasta in handduken riktigt än? På Le Parc fortsätter festen! Den mysiga villan i Börjeparken har en stor inne- och uteservering, och även ett dansgolv för den med överskottsenergi kvar att bränna. Perfekt för en avslutande öl och nattliga samtal, innan ni vandrar hemåt i gryningen. 

Kolla även in trotjänaren Terrassen Kök & Bar som erbjuder en fin utsikt över Fyrisån när du sippar på din sista drink. En trappa upp från Drottninggatan 1 finner du denna trivsamma loungebar, det vill säga så centralt man egentligen kan komma i Uppsalas innerstad.  

Skulle kön till Palermo ringla sig lång längs Sysslomansgatan så är William’s Pub vid Universitetshuset en bra reservplan för kvällar som man aldrig vill ska ta slut.