Saker att göra i Uppsala

Uppsalas guldkorn

Uppsala är en charmig stad med mycket att se. Oavsett om du är intresserad av konst, natur eller historia, har Uppsala ett stort urval av absoluta måsten att erbjuda.

domkyrka

Uppsala erbjuder många museer för den historieintresserade

Om du fängslas av historia ska du utforska Uppsala domkyrka som är Skandinaviens största och högsta kyrka. Vi rekommenderar även ett besök på Upplandsmuseet som är ett kulturhistoriskt länsmuseum. Här kan du se utställningar om uppländsk forntid och Uppsala stads historia. Uppsala slott är en annan favorit där många avgörande händelser i den svenska historien har utspelat sig.

Besök en trädgård eller se på modern arkitektur

Du som uppskattar grönska och vackra trädgårdar kan vandra i Carl von Linnés fotspår, i Linnéträdgården och Botaniska trädgården, eller lära dig mer om den uppländska naturen i det interaktiva museet Biotopia.

Uppsala Konsert & Kongress bjuder på en modern kontrast till Uppsalas historiska anda. Byggnaden med sina åtta våningar och 14 600 kvadratmeter utgör en multifunktionell mötesplats med design och akustik i världsklass. Från den sjätte våningen har du en storslagen utsikt över hela Uppsala.

Upptäck Uppsalas landsbygd

Det finns mycket att uppleva i Uppsalas omnejd. I vår guide om sevärdheter på Uppsalas landsbygd får du tips på slott, museer och naturupplevelser.