Saker att göra i Uppsala

Uppsalas guldkorn

Uppsala är en charmig stad med mycket att se. Oavsett om du är intresserad av konst, natur eller historia, har Uppsala ett stort urval av absoluta måsten att erbjuda.

domkyrkan02

Uppsala erbjuder många museer för den historieintresserade

Om du fängslas av historia ska du utforska Uppsala domkyrka som är Skandinaviens största och högsta kyrka. Låt dig hänföras av det Augsburgska skåpet eller den anatomiska teatern i Uppsala universitets äldsta bevarade byggnad, Museum Gustavianum. Besök Uppsala slott där många avgörande händelser i den svenska historien har utspelat sig.

Besök en trädgård eller se på modern arkitektur

Du som uppskattar grönska och vackra trädgårdar kan vandra i Carl von Linnés fotspår, i Linnéträdgården och Botaniska trädgården, eller lära dig mer om den uppländska naturen i det interaktiva museet Biotopia.

Uppsala Konsert & Kongress bjuder på en modern kontrast till Uppsalas historiska anda. Byggnaden med sina åtta våningar och 14 600 kvadratmeter utgör en multifunktionell mötesplats med design och akustik i världsklass. Från den sjätte våningen har du en storslagen utsikt över hela Uppsala.

Upptäck Uppsalas landsbygd

Det finns mycket att uppleva i Uppsalas omnejd. I vår guide om sevärdheter på Uppsalas landsbygd får du tips på slott, museer och naturupplevelser.