Uppsala i White Guide | Bar & restaurang

Uppsala i White Guide

Uppsala i White Guide

Uppsala har en nykomling och därmed tio restauranger i 2019 års upplaga av Sveriges främsta krogguide, White Guide.

White Guide har etablerat sig som den svenska experten inom restaurangbedömningar, så nära en lokal Guide Michelin som man kan komma. 

Oavsett om du är matfantast eller om du bara vill äta gott, så är White Guide en ovärderlig guide och referenspunkt om du vill prova den bästa maten som finns att erbjuda.

I årets guide är tio restauranger i Uppsala med:

Aaltos Italian Grill & Garden: En italiensk grill, generös mötesplats och hyllning till den finske världsarkitekten Alvar Aalto, hans kärlek till Italien och renässansen.

Dryck & Mat: På denna lilla krog står drycken i fokus. Här plockar man varje vecka ihop en dryckesmeny som sedan ackompanjeras av maträtter som passar utmärkt till de utvalda dryckerna.

Frenchi: Här serveras en lekfull blandning mellan det franska köket och spännande asiatiska smaker.

Hambergs Fisk: En av Uppsalas mest uppskattade fiskrestauranger, det genuina intresset för den marina faunan är själen i verksamheten.

Jay Fu’s: USA möter Asien – mitt i Uppsala. Ett amerikanskt steakhouse på asiatiskt vis.

Miss Voon: Högst upp i det 11 våningar höga hotellet Elite serveras det kombinerade smaker från alla de asiatiska köken tillsammans med en skandinavisk grund. Miss Voon är en självklar mötesplats där man kan avnjuta såväl goda drinkar som en fantastisk panoramautsikt över Uppsala.

Peppar Peppar: Levererar rejäl mat och effektiv service i ambition om att bli din favorit bland Uppsalas restauranger.

Stationen: Restaurangdelen Paris har inspirerats av de stora parisiska klassikerna; elegant men avslappnat och välkomnande med en meny fylld av odödliga klassiker.

Villa Anna: Här serveras rustik svensk mat och klassiska rätter med ständiga inslag av nytänkande. I all matlagning prioriteras närproducerade råvaror, gärna ekologiska.

dryckochmat1_1160x590