Cocktailbarer i Uppsala

Sugen på en riktigt bra cocktail? I Uppsala finns flera ställen där du kan hitta något gott att dricka, från takbarer till mysiga lounger.

Suttungs gränd 6, Uppsala

Miss Voon Bar

Miss Voon serverar spännande crossover-asiatisk mat, men här hittar du också en ambitiös cocktailbar med otrolig panoramautsikt över Uppsala. På sommaren finns några bord utomhus. Även på cocktaillistan bjuder på asiatiska smaker med inslag som som yuzu, olika teer och sichuanpeppar.

Fyristorg 8, Uppsala

Iberico

Tapasrestaurangen Iberico har rötterna i Spanien, men i baren låter man sig inspireras av hela världen. Här lägger hittar du kreativa cocktails skapade med färska ingredienser. Här finns också ett gediget utbud av olika romsorter samt en cocktaillista med drinkar utan alkohol. På sommaren kan du njuta av din dryck på den stora uteserveringen intill Fyrisån.

Bangårdsgatan 1 (Grand Hotell Hörnan), Uppsala

Rum 38

Sippa på en klassisk cocktail i vacker 1920-talsmiljö. Rum 38 är Grand Hotell Hörnans bar och namnet kommer sig av att det i övrigt finns 37 hotellrum i huset. Här träffas festglada afterwork-sällskap, hotellgäster som slagit sig ner med en kaffe, och Uppsalabor som skålar i ett glas bubbel eller en god cocktail.

St Eriks Torg 4, Uppsala

Che

Älskar du rom får du ditt lystmäte hos Che, som även serverar karibiska och kubanska maträtter. Romdrinkarna smakar lika bra inne i restaurangen, där den mysiga och färgglada inredningen tar dig till Kuba på ett ögonblick, som på sommarens uteservering i charmiga St Eriks Gränd.

Hamnplan 5, Uppsala

Trattorian Sorellina / Orangeriet

Drömmer du om la dolce vita, är det inte långt bort i Uppsala. Längs Fyrisån ligger Trattorian Sorellina, där allt det bästa från Italien samsas på menyn. Den varmare årstiden förvandlas orangeriet en sprudlande cocktailbar med cocktails som ”Amore Mio” på menyn.

Under de kallare månaderna är restaurangen med öppen brasa i mitten minst lika ombonad och härlig att spendera sin tid i, och vem vill inte ha en kunna passa på att beställa en mumsig charktallrik till drinkarna?

Olof Palmes Plats 2

7 flaskor

I mitten av gamla stationshuset ligger 7 Flaskor som är en bakficka till restaurangen Dryck och Mat. 7 Flaskor är en cocktailbar med endast 7 sorters sprit och en ambitiös och kreativ cocktaillista som varier med säsongerna. Med endast 15 platser i detta rum sätts fokus på att varenda cocktail håller en hög nivå och att servicen är personlig.

Svartbäcksgatan 29

Kappa Bar

Vill du ha en lite mer lekfull cocktail så ska du definitivt kolla in drinklistan på gamingbaren och restaurangen Kappa bar. Här blandar man in influenser och hyllningar till gamingvärlden, som till exempel health potions serverade i World of Warcraft-inspirerade flaskor.