Linnés Hammarby | Museum & historia

Linnés Hammarby

Carl von Linnés sommarhem i Hammarby ligger en dryg mil sydost om Uppsala. Linnés Hammarby är en av Sveriges bäst bevarade 1700-talsgårdar. Här finns även världens största linneanska levande växtsamling.

Linnés Hammarby

Linnés Hammarby är en av Sveriges mest stilriktigt bevarade 1700-talsgårdar. Gården köptes 1758 som sommarbostad åt familjen Linné och fungerade då som en tillflykt från Uppsalas osunda miljö. Idag speglar husgeråd, kläder och konst Carl von Linnés privatliv, men också hans vetenskapliga gärningar. En permanent utställning berättar om familjens liv på gården. I den lummiga parken frodas många av de växter Linné själv odlade och i det omgivande kulturreservatet finns flera natur- och kulturstigar.

För att ta dig till Linnés Hammarby med kollektivtrafik åker du buss 102 från Uppsala Centralstation (läge B2) och går av på hållplatsen ”Linnés Hammarbys vägskäl”. Från busshållplatsen är det sedan en promenad på 1,7 km (ca 20 min) till Linnés Hammarby.

Café Sara Lisa

I den mysiga äppellunden på Linnés Hammarby ligger Café Sara Lisa. Här kan du njuta av mat och hembakat kaffebröd gjort på ekologiska och närodlade råvaror.

Öppet maj till och med september: under maj och september endast helgöppet, under juni-augusti öppet tisdag-söndag.
Grupper förbokas via e-post.

Besök botanikerns trädgårdar

Karta & kontakt

Öppettider:
Maj: tisdag–söndag 11.00–17.00
Juni–augusti: tisdag–söndag 11.00–17.00 (Stängt midsommarafton.)
September: fredag–söndag 11.00–17.00

Pris:
Vuxen: 120kr
Barn (0–17 år): Gratis

Adress:
Linnés Hammarby
75598 Uppsala

Telefon:
+46 18 471 28 38

E-post:
bokning@botan.uu.se

Webb:
www.uu.se/linnes-hammarby