Studentliv Uppsala

Student i Uppsala

Upptäck vad studentstaden Uppsala har att erbjuda – anrika traditioner, glada fester och kända kulturmiljöer.

Funderar du på att börja studera eller vill du bara upptäcka vad studentstaden Uppsala har att erbjuda? Pluggar du i Uppsala och får besök av nära och kära som vill se det bästa av staden? Här hittar du det mesta du behöver veta.

Bli student i Uppsala och få minnen för livet.

Universitetsstaden Uppsala

I Uppsala har vi två universitet, Uppsala universitet och Sveriges lantbruksuniversitet. De är en betydelsefull del av staden med sina många studenter, framgångsrika forskning och rika historia. Varje höst startar ca 10 000 studenter sin utbildning på något av universiteten i Uppsala.

Sevärdheter i Uppsala du inte vill missa

Uppsala universitet är Nordens äldsta universitet, grundat 1477. Besök Universitetshuset, universitetsmuseet Museum Gustavianum och universitetsbiblioteket Carolina Rediviva. Det finns även andra platser i staden med anknytning till Uppsala universitet som är intressanta.

Uppsala har en mängd sevärdheter, de flesta inom promenadavstånd. Vill du veta mer om universitetets historia eller besöka ett Linnéminne? Botanisera i det stora utbudet av utflyktsmål, museer, mysiga caféer och shopping i någon av stadens gallerior eller butiker. Läs mer om Uppsalas besöksmål:

Praktisk information för studenter

Du hittar information om studentlivet i Uppsala på universitetens webbplatser: