Uppsala destination

Om Destination Uppsala

Utbildningar för dig inom besöksnäringen

Expessresor – Lär dig mer om Uppsalas besöksmål

Uppsala Express är utbildningsresor som arrangeras för dig som på något sätt möter Uppsalas besökare. Under en eftermiddag får du uppleva några av Uppsalas besöksmål genom studiebesök och guidningar, som du sedan kan dela med dig av till de besökare du träffar.  Sprid gärna inbjudan vidare till kollegor inom din organisation, eller till branschkollegor som möter besökare i sin arbetsvardag. Deltagande på samtliga tillfällen är kostnadsfritt.

Ulva Express – 19 maj
En bussresa tur och retur från city, där du får lära dig mer om smultronstället Ulva kvarn, som är uppbyggt kring ett kvarnhus med anor från 1300-talet. Idag är platsen uppskattad både för den vackra miljön och för hantverksbyn med konsthantverkare, butiker, restaurang och café. Efter besöket kommer du också veta allt  om årets nya evenemang, var man kan fiska, om vägen till det nya badet och var namnet Ulva kommer ifrån. Anmäl dig här senast 12 maj.

Linné Express – 8 juni
På denna tur får du följa med på en guidad bussresa i Linnés Uppsala. Vi börjar med ett besök i SLU Kunskapsparken som ligger på Campus Ultuna, vars område var målet för Linnés exkursion Herbatio ultunensis. Vi åker sedan vidare för visning av Linnés Sävja och Linnés Hammarby som var Linnés två lantegendomar. Här berättar vi om Linnésommaren i Uppsala, guidningar och evenemang, Uppsalas vackra parker och Linnéstigarna. Innan resan är slut får du också veta varför det kommer att göras arkeologiska utgrävningar i Linnéträdgården. Anmäl dig här senast 25 maj.

Digitalt seminarium om paketreselagen

Sedan 2018 finns det lagar som rör alla företag i EU-länder som säljer och paketerar resor. Det är många företag som tycker det är svårt att veta vad som gäller för just sin verksamhet och många företag vet knappt att lagarna finns.

Destination Uppsala genomförde den 10 mars ett digitalt seminarium om paketreselagen med Jonas Thyberg, en av Sveriges duktigaste advokater inom området, där grunderna i lagarna gick igenom för att skapa en förståelse för regelverket. Jonas har b.la suttit som expert i den utredning som tog fram förslag till de nya lagarna, och har en gedigen erfarenhet och har föreläst för aktörer inom besöksnäringen både hos Visit Sweden och Swedish Lappland. Ta del av seminariet här i efterhand.

Diplomerad Uppsalaguide

Vill du lära dig mer om Uppsala, få möjlighet att förmedla stadens historia och visa Uppsala från sin bästa sida? Ta chansen att bli diplomerad Uppsalaguide! I oktober startar utbildningen till Uppsalaguide som arrangeras av Folkuniversitetet och Destination Uppsala.

Uppsala har ett gediget utbud av sevärdheter och besöksmål och stadens historia är lång. Intresset för Uppsala är stort, både bland svenska och utländska turister. Möjligheten till guideuppdrag efter utbildningen är därför mycket god, framför allt för guider som talar fler språk än svenska. Läs mer hos Folkuniversitetet. 

Digitala lektioner

Ta del av våra digitala lektionsutskick LearningUppsala. Det är till för dig som är verksam inom Uppsalas besöksnäring eller på andra sätt möter besökare till vår stad. Via e-post 1-2 ggr/månad skickar vi ut aktuell information om besöksmål, evenemang och nyheter i Uppsala som kan vara bra för dig att ha koll på och dela med dig av i mötet med besökare. Registrera dig för utskicken här.

Visit Swedens kunskapsbank

Visit Sweden vill dela med sig av sin koll på omvärlden och på Sveriges bästa resenärer, målgruppen Den globala resenären. Ta del av deras kunskapsbank, det är ett galleri av erfarenheter och fakta som alla i besöksnäringen kan ta del av. Här finns filmer, publikationer och presentationer som kan ge dig värdefulla perspektiv från alla delar av deras globala organisation. Syftet är att inspirera dig och ge dig nya insikter och idéer till spetsig marknadsföring, och hur du kan utveckla din produkt mot både svenska och internationella besökare. Vill du dessutom ta del av det allra senaste kunskaperna, trenderna och omvärldsspaningarna så kan du också prenumerera på deras nyhetsbrev.

Hållbar internationell paketering

Lär dig hur du kan få affärsnyttan, samhällsnyttan och miljönyttan att samverka i paketeringen för att locka de internationella kunder som faktisk är villiga att betala för resan, boendet, maten och upplevelserna. Läs mer hos Visit Sweden.

Digital marknadsföring

Här har vi samlat några enkla guider och tips till hur du kan arbeta med de viktigaste digitala kanalerna för att nå och locka besökare. Du hittar även verktyg för hur du kan skapa eget innehåll på ett enkelt sätt.