Uppsala destination

Om Destination Uppsala

Utbildningar för dig inom besöksnäringen

Inbjudan till höstens workshopserie, Kurbits Export – Hållbar utveckling.

En unik chans att tillsammans skapa nya affärsmöjligheter.

Vi inbjuder dig till höstens workshopserie; Kurbits Export – Hållbar utveckling. Ett program för att utveckla hållbara upplevelseprodukter för internationell marknad. Det är ett program som vänder sig till företagare som vill ta steget ut, eller nästa steg, på en internationell marknad. Under programmet kommer du att ta fram minst en ny internationellt säljbar produkt/upplevelse och nätverket ger dig möjligheten att hitta nya samarbetspartners. Eftersom vi vet att besökarna blir mer och mer medvetna efterfrågas speciellt produkter från företag som arbetar hållbart.

Du som deltagare kommer att vägledas i processen att producera, sälja och leverera hållbara upplevelser, primärt via återförsäljare/researrangörer. Programmet ger också kunskap om vad som krävs för att sälja direkt till konsument. Se bilagan ”Programblad” för mer information.

Programinnehåll och datum (heldagar):

Träff 1 den 13/10                     Omvärld, målgrupp och marknad
Träff 2 den 27/10                     Produkter och tillgänglighet
Träff 3 den 22/11                     Travel trade – indirekt försäljning och prissättning
Träff 4 den 23/11                     Marknadsföring och försäljning i direkta kanaler
Träff 5 den 1/12                       Kulturer, värdskap och strategiska val
Träff 6 den 15/12                     Presentation av ditt erbjudande – få värdefull feedback

Utöver träffarna ingår två coachningstillfällen per deltagande företag. Träffarna sker fysiskt på plats. Vi följer givetvis gällande eventuella restriktioner för att förhindra smittspridning av covid-19. Workshopserien genomförs på anläggningar som har implementerat åtgärder för att följa myndigheternas eventuella riktlinjer.

Välkommen med din intresseanmälan, se bilaga, senast den 21 september. Det finns ett begränsat antal platser och urvalet av deltagare görs i syfte att skapa förutsättningar för att få fram ett relevant och varierat utbud av säljbara produkter som attraherar målgruppen. Det är kostnadsfritt att delta i workshopserien, och vi förutsätter att du deltar i hela workshopserien.

Digitalt seminarium om paketreselagen

Sedan 2018 finns det lagar som rör alla företag i EU-länder som säljer och paketerar resor. Det är många företag som tycker det är svårt att veta vad som gäller för just sin verksamhet och många företag vet knappt att lagarna finns.

Destination Uppsala genomförde den 10 mars ett digitalt seminarium om paketreselagen med Jonas Thyberg, en av Sveriges duktigaste advokater inom området, där grunderna i lagarna gick igenom för att skapa en förståelse för regelverket. Jonas har b.la suttit som expert i den utredning som tog fram förslag till de nya lagarna, och har en gedigen erfarenhet och har föreläst för aktörer inom besöksnäringen både hos Visit Sweden och Swedish Lappland. Ta del av seminariet här i efterhand.

Diplomerad Uppsalaguide

Vill du lära dig mer om Uppsala, få möjlighet att förmedla stadens historia och visa Uppsala från sin bästa sida? Ta chansen att bli diplomerad Uppsalaguide! I oktober startar utbildningen till Uppsalaguide som arrangeras av Folkuniversitetet och Destination Uppsala.

Uppsala har ett gediget utbud av sevärdheter och besöksmål och stadens historia är lång. Intresset för Uppsala är stort, både bland svenska och utländska turister. Möjligheten till guideuppdrag efter utbildningen är därför mycket god, framför allt för guider som talar fler språk än svenska. Läs mer hos Folkuniversitetet. 

Digitala lektioner

Ta del av våra digitala lektionsutskick LearningUppsala. Det är till för dig som är verksam inom Uppsalas besöksnäring eller på andra sätt möter besökare till vår stad. Via e-post 1-2 ggr/månad skickar vi ut aktuell information om besöksmål, evenemang och nyheter i Uppsala som kan vara bra för dig att ha koll på och dela med dig av i mötet med besökare. Registrera dig för utskicken här.

Visit Swedens kunskapsbank

Visit Sweden vill dela med sig av sin koll på omvärlden och på Sveriges bästa resenärer, målgruppen Den globala resenären. Ta del av deras kunskapsbank, det är ett galleri av erfarenheter och fakta som alla i besöksnäringen kan ta del av. Här finns filmer, publikationer och presentationer som kan ge dig värdefulla perspektiv från alla delar av deras globala organisation. Syftet är att inspirera dig och ge dig nya insikter och idéer till spetsig marknadsföring, och hur du kan utveckla din produkt mot både svenska och internationella besökare. Vill du dessutom ta del av det allra senaste kunskaperna, trenderna och omvärldsspaningarna så kan du också prenumerera på deras nyhetsbrev.

Hållbar internationell paketering

Lär dig hur du kan få affärsnyttan, samhällsnyttan och miljönyttan att samverka i paketeringen för att locka de internationella kunder som faktisk är villiga att betala för resan, boendet, maten och upplevelserna. Läs mer hos Visit Sweden.

Digital marknadsföring

Här har vi samlat några enkla guider och tips till hur du kan arbeta med de viktigaste digitala kanalerna för att nå och locka besökare. Du hittar även verktyg för hur du kan skapa eget innehåll på ett enkelt sätt.