Uppsala destination

Om Destination Uppsala

Utbildningar för dig inom besöksnäringen

mörk bild med ett slott i bakgrunden och ljus i staden

Följ med på Uppsala Jul-Express!

Uppsala Express är för dig som på något sätt möter Uppsalas besökare. Eftermiddagen arrangeras av Destination Uppsala och deltagande är kostnadsfritt.

Program onsdag 7 december, kl. 13.00–16.00

Vi samlas på Clarion Hotel Gillet kl. 13.00 för julfika, mingel och informationstillfälle. Här gästas vi av Uppsala City som berättar om julstaden Uppsala, och från Destination Uppsala presenterar vi de aktiviteter och evenemang som sker i Uppsala under jul och nyår.

Näst på tur vandrar vi till Uppsala domkyrka, där vi får veta mer om de många firanden som sker här under julperioden, samt får en guidad visning och presentation av kyrkan som besöksmål.

Från domkyrkan tar vi oss vidare ned till kulturkvarteret Walmstedtska, där vi får se hur man firade jul i ett högborgerligt professorshem på 1800-talet. (OBS: museivåningen är belägen en trappa upp i byggnaden, hiss finns ej. Våningen har trösklar och en del smala dörrar, den inre trappan är svängd men har en ledstång. Det finns en ramp till ytterdörren som har automatisk dörröppnare.) Dagen avslutas kl. 16.00 utanför Walmstedtska gården.

Digitalt seminarium om paketreselagen

Sedan 2018 finns det lagar som rör alla företag i EU-länder som säljer och paketerar resor. Det är många företag som tycker det är svårt att veta vad som gäller för just sin verksamhet och många företag vet knappt att lagarna finns.

Destination Uppsala genomförde den 10 mars ett digitalt seminarium om paketreselagen med Jonas Thyberg, en av Sveriges duktigaste advokater inom området, där grunderna i lagarna gick igenom för att skapa en förståelse för regelverket. Jonas har b.la suttit som expert i den utredning som tog fram förslag till de nya lagarna, och har en gedigen erfarenhet och har föreläst för aktörer inom besöksnäringen både hos Visit Sweden och Swedish Lappland. Ta del av seminariet här i efterhand.

Digitala lektioner

Ta del av våra digitala lektionsutskick LearningUppsala. Det är till för dig som är verksam inom Uppsalas besöksnäring eller på andra sätt möter besökare till vår stad. Via e-post 1-2 ggr/månad skickar vi ut aktuell information om besöksmål, evenemang och nyheter i Uppsala som kan vara bra för dig att ha koll på och dela med dig av i mötet med besökare. Registrera dig för utskicken här.

Visit Swedens kunskapsbank

Visit Sweden vill dela med sig av sin koll på omvärlden och på Sveriges bästa resenärer, målgruppen Den globala resenären. Ta del av deras kunskapsbank, det är ett galleri av erfarenheter och fakta som alla i besöksnäringen kan ta del av. Här finns filmer, publikationer och presentationer som kan ge dig värdefulla perspektiv från alla delar av deras globala organisation. Syftet är att inspirera dig och ge dig nya insikter och idéer till spetsig marknadsföring, och hur du kan utveckla din produkt mot både svenska och internationella besökare. Vill du dessutom ta del av det allra senaste kunskaperna, trenderna och omvärldsspaningarna så kan du också prenumerera på deras nyhetsbrev.

Hållbar internationell paketering

Lär dig hur du kan få affärsnyttan, samhällsnyttan och miljönyttan att samverka i paketeringen för att locka de internationella kunder som faktisk är villiga att betala för resan, boendet, maten och upplevelserna. Läs mer hos Visit Sweden.

Digital marknadsföring

Här har vi samlat några enkla guider och tips till hur du kan arbeta med de viktigaste digitala kanalerna för att nå och locka besökare. Du hittar även verktyg för hur du kan skapa eget innehåll på ett enkelt sätt.