Uppsala destination

Om Destination Uppsala

Utbildningar för dig inom besöksnäringen

Uppsala Express

Uppsala Express anordnas vid ett antal tillfällen under året och är en möjlighet för dig som möter våra besökare att lära dig mer om Uppsalas besöksmål. Uppsala Express arrangeras av Destination Uppsala och deltagandet är kostnadsfritt. Begränsat antal platser, först till kvarn.

Här kommer vi att publicera information om kommande Uppsala Express.

Hotell- och anläggningsvisningar i Uppsala

Uppsala Convention Bureau bjuder in till tre visningstillfällen på några av de hotell och anläggningar vi har i Uppsala. Här kommer vi att publicera information om kommande datum.

Visit Sweden webbinarium

Visit Sweden arrangerar regelbundet digitala föreläsningar för att dela med sig av kunskap och information som kan vara användbar för dig i ditt dagliga arbete. Vill du få inbjudan till kommande webbinarium kan du anmäla dig till deras nyhetsbrev.
Här kan du även ta del av tidigare webbinarier.

 

Digitalt seminarium om paketreselagen

Sedan 2018 finns det lagar som rör alla företag i EU-länder som säljer och paketerar resor. Det är många företag som tycker det är svårt att veta vad som gäller för just sin verksamhet och många företag vet knappt att lagarna finns.

Destination Uppsala genomförde den 10 mars ett digitalt seminarium om paketreselagen med Jonas Thyberg, en av Sveriges duktigaste advokater inom området, där grunderna i lagarna gick igenom för att skapa en förståelse för regelverket. Jonas har b.la suttit som expert i den utredning som tog fram förslag till de nya lagarna, och har en gedigen erfarenhet och har föreläst för aktörer inom besöksnäringen både hos Visit Sweden och Swedish Lappland. Ta del av seminariet här i efterhand.

Digitala lektioner

Ta del av våra digitala lektionsutskick LearningUppsala. Det är till för dig som är verksam inom Uppsalas besöksnäring eller på andra sätt möter besökare till vår stad. Via e-post 1-2 ggr/månad skickar vi ut aktuell information om besöksmål, evenemang och nyheter i Uppsala som kan vara bra för dig att ha koll på och dela med dig av i mötet med besökare. Registrera dig för utskicken här.

Visit Swedens kunskapsbank

Visit Sweden vill dela med sig av sin koll på omvärlden och på Sveriges bästa resenärer, målgruppen Den globala resenären. Ta del av deras kunskapsbank, det är ett galleri av erfarenheter och fakta som alla i besöksnäringen kan ta del av. Här finns filmer, publikationer och presentationer som kan ge dig värdefulla perspektiv från alla delar av deras globala organisation. Syftet är att inspirera dig och ge dig nya insikter och idéer till spetsig marknadsföring, och hur du kan utveckla din produkt mot både svenska och internationella besökare. Vill du dessutom ta del av det allra senaste kunskaperna, trenderna och omvärldsspaningarna så kan du också prenumerera på deras nyhetsbrev.

Hållbar internationell paketering

Lär dig hur du kan få affärsnyttan, samhällsnyttan och miljönyttan att samverka i paketeringen för att locka de internationella kunder som faktisk är villiga att betala för resan, boendet, maten och upplevelserna. Läs mer hos Visit Sweden.

Digital marknadsföring

Här har vi samlat några enkla guider och tips till hur du kan arbeta med de viktigaste digitala kanalerna för att nå och locka besökare. Du hittar även verktyg för hur du kan skapa eget innehåll på ett enkelt sätt.