För dig inom besöksnäring

Marknadsföring & material

Tillsammans med dig som arbetar inom besöksnäringen kan vi locka fler besökare till Uppsala och visa att vi har mycket fantastiskt att uppleva. Här hittar du bilder, video och texter att använda i dina kanaler och tillsammans med din produkt, för att attrahera besökare till Uppsala.

Mediabank

I vår mediabank kan du ladda ned bilder och filmmaterial som du som aktör/företagare kan använda för att marknadsföra Uppsala. Materialet får användas kostnadsfritt om det sker i enlighet med användarvillkoren.

Kampanjmaterial och tema-kit

Vi marknadsför kontinuerligt Uppsala utifrån utvalda teman, dessutom kompletterar vi med säsongsbetonade kampanjer. Här nedan hittar du bilder och filmer för dessa teman. Att använda bilderna och filmerna är kostnadsfritt, se villkoren i vår mediabank.

Texter

På Destination Uppsalas webbsida finns guider med inspiration till olika upplevelser i staden. Vi har också listningar där vi visar upp restauranger, butiker, museum med mera. Alla texter på vår webbsida kan du kopiera och bearbeta som du vill! Saknar du något i guiderna? Tipsa oss!  

Medverka i Visit Swedens kampanjer

Utöver våra egna satsningar mot den svenska målgruppen deltar vi i Visit Swedens insatser för att marknadsföra Sverige både i Sverige och på den internationella marknaden. Upplevelseguiden är en digital semestergenerator med över 600 restips för svenska besökare som vill resa i Sverige. Har du en verksamhet som matchar kriterierna och önskar vara med – kontakta niklas.wahlqvist@uppsala.se för mer information.

Destination Uppsala medverkar också i internationella kampanjer på resesajten Tripadvisor, med nischade guider med olika teman. Just nu fokuserar vi på vikingaupplevelser för internationella turister.