Våra bästa tips för den kärlekskranka

Romantisk weekend i Uppsala

Uppsala är en vacker, mysig och romantisk stad, året runt. Här finns stämningsrika upplevelser i mysiga miljöer för alla smaker och plånböcker. 

Romantiska promenader och budgetvänliga aktiviteter

Lär känna Uppsala hand i hand! Staden bjuder på många promenadvänliga stråk alla tider på året, längs Fyrisån, genom vackra trädgårdar och förbi historiska skatter. Missa inte chansen att ta en selfie tillsammans i det stora ljus-hjärtat som står längs Fyrisån, på Östra Ågatan-sidan.

Slottet-2_vinter

Romantiskt rosa Uppsala slott

Romantisk middag på stan

Att äta en trevlig middag med tända ljus är en romantisk klassiker. Men Uppsala bjuder även på annorlunda middagsupplevelser om du föredrar en annan atmosfär.

Om skaldjur lockar ska ni definitivt kolla in Hambergs Fisk på Fyristorg. Den mysiga restaurangen är också en kombinerad fiskhandel, så här får du dagens fångst på tallriken. Hos Jay Fu’s står både kött, fisk och mittemellan på menyn, i en spännande crossover mellan amerikanskt steakhouse och det asiatiska köket.

Gillar ni kvarterskrogskänsla med gastronomiska ambitioner? Slink in på La Ruelle, där ett glas god dryck med några snacks smakar lika bra som en fyrarättersmiddag – eller hugg ett av de eftertraktade borden Uppsalafavoriten Klostergatan 5. På Vaksala torg hittar du ytterligare två trevliga restauranger, Sverre och Duo. Vill ni lyxa till det ordentligt, kolla in menykombinationerna hos Dryck och mat.

Vill ni ta en romantisk miniresa till varmare breddgrader – genom en enkel promenad? Koh Phangan är så nära Thailand du kan komma i Uppsala –  såväl i matväg som i den speciella dekoren. Här blir det nämligen tropiskt åskväder inomhus ibland! Annars ligger Kuba bara runt hörnet, där Che bjuder på annorlunda smakupplevelser och goda rombaserade drinkar.

Och på tal om drinkar, varför inte börja middagen med en cocktail? På Miss Voon finns en riktigt bra cocktailbar där du har fantastisk utsikt över Uppsala.

Restauranger i Uppsala

Se våra tips på restauranger med kök från världens alla hörn.

Bo på romantiskt hotell eller vandrarhem

Unna er en hotellnatt och släpp vardagens måsten! I Uppsala kan du bo bekvämt där det passar dig, här finns boenden i olika prisklasser och för alla smaker.

Gå på fikadejt

Uppsala har en rik cafékultur och det finns många romantiska hörnor att slå sig ner tillsammans med en kaffe och något sött. En favorit hos lokalborna är Güntherska med läckra bakverk och uteservering året runt. Är dejten riktigt härlig så gör de också egna surdegspizzor här, så ni kan stanna ända till middag.

Se vår guide till fika i Uppsala för fler rekommendationer på caféer.