Upplev scenkonst

Teaterscener i Uppsala

Välkommen till en av landets rikaste kulturstäder!
I Uppsala finns en bred repertoar av teaterföreställningar och scenkonst.

Uppsala stadsteater

Välkommen till Uppsala Stadsteater. I teaterhuset på Kungsgatan spelas varje år runt 500 föreställningar, på fyra olika scener, för en sammanlagd publik på närmare 80 000 personer. Uppsala stadsteater erbjuder något för alla, såväl modern och klassisk teater som engagerande barn- och ungdomsföreställningar och djärvare satsningar av det oprövade.  Innan och efter föreställningarna kan du även besöka Teaterbaren där mat & dryck serveras.

Kungsgatan 53, 75140 Uppsala

Reginateatern

På Trädgårdsgatan 6 hittar du Reginateatern, en intim teater med två scener som sjuder av musik, dans, poesi och stand-up. På Reginateatern, som är en av Sveriges ledande gästspelscener, finner du ett rikt och noga utvalt utbud av underhållning och scenkonst från det bästa av Uppsalas kulturliv, högkvalitativa framträdanden från övriga delar av Sverige samt spännande föreställningar från hela världen. Reginateatern är också en scen för levande poesi och det fria ordet, bland annat arrangeras den årliga internationella poesifestivalen Ordsprak. Även improvisationsteater har sin plats på Reginateaterns scen, en gång om året slår #SWIMP – Sweden International Improv Festival, upp portarna med en fullspäckad festivalhelg.

Trädgårdsgatan 6, 753 09 Uppsala

Den Lilla Teatern

Den Lilla Teatern är Uppsalas stora och enda barnteaterscen.

S:t Persgatan 22, 753 29 Uppsala

Gottsunda Dans & Teater

Gottsunda Dans & Teater är en ideell förening som producerar och arrangerar professionella teater- och dansföreställningar för barn och ungdomar.

Valthornsvägen 11, 756 50 Uppsala

Teater Blanca

Teater Blanca är en teaterensemble som omprövar och nytolkar klassiska teaterstycken med mycket musik.

Österplan 1, 753 31 Uppsala

Teater Aros

Teater Aros är en ideell förening som arbetar för att förändra och förbättra samhället genom teater.

Salagatan 24, 753 30 Uppsala

 

Upplev mer Kultur i Uppsala