Biografer i Uppsala

Att se film på bio är en speciell upplevelse. Luta dig tillbaka och njut av underhållande filmer på någon av Uppsalas biografer.

Fyrisbiografen

Fyrisbiografen startades 1911 och är en av Sveriges äldsta biografer. Biografen särskilde sig tidigt från de ”vanliga” biograferna genom att visa europeisk film av hög konstnärlig kvalitet. Än idag är Fyrisbiografen en unik arena som bidrar till att göra Uppsala till en kulturstad. Här visas de senaste och främsta filmerna från hela världen – för alla åldrar. Filmerna behandlar ofta livets stora frågor och lockar till samtal och engagemang. Biografen har föreställningar varje kväll och på helger. Inte sällan arrangeras även filmfestivaler, regissörssamtal och specialvisningar.

S:t Olofsgatan 10, 753 12 Uppsala

4DX Nordisk Film Bio

Vind i håret och stolarna som skakar, hoppar och kränger. Dimma, doft av bränt gummi och snö som faller från taket. Det låter inte som en klassisk biobesök – men nu verklighet när Sveriges första 4DX-salong öppnat på Nordisk Film Bio Uppsala. Med 19 olika effekter erbjuder 4DX ett helt nytt och unikt sätt att se film på bio. Upplev fartfylld action, spännande skräck och fantastisfull familjefilm med alla dina sinnen! Även övriga 4 salonger är även de väldigt speciella, med lyxiga recliners i alla salonger, och med den absolut senaste tekniken för ljud och bild. Uppsala har fått Sveriges mest moderna och lyxigaste biograf – utan att det kostar mer än ett vanligt biobesök.

Marknadsgatan 1, 754 60 Uppsala

Filmstaden

Filmstadens biografer kan du se de senaste filmerna på bio. Här kan du även hålla alltifrån kortare föreläsningar och kundevent till konferenser och mässor. I salongerna får ditt budskap genomslag med stora ljud- och bildupplevelser, fullt fokus på dig som talare och bekväma stolar.

Västra Ågatan 16, 751 49 Uppsala

Dragarbrunnsgatan 44, 753 20 Uppsala

Upplev scenkonst i Uppsala