Biografer i Uppsala

Att se film på bio är en speciell upplevelse. Luta dig tillbaka och njut av underhållande filmer på någon av Uppsalas biografer.

Fyrisbiografen

Fyrisbiografen startades 1911 och är en av Sveriges äldsta biografer. Biografen särskilde sig tidigt från de ”vanliga” biograferna genom att visa europeisk film av hög konstnärlig kvalitet. Än idag är Fyrisbiografen en unik arena som bidrar till att göra Uppsala till en kulturstad. Här visas de senaste och främsta filmerna från hela världen – för alla åldrar. Filmerna behandlar ofta livets stora frågor och lockar till samtal och engagemang. Biografen har föreställningar varje kväll och på helger. Inte sällan arrangeras även filmfestivaler, regissörssamtal och specialvisningar.

S:t Olofsgatan 10, 753 12 Uppsala

4DX Nordisk Film Bio

Vind i håret och stolarna som skakar, hoppar och kränger. Dimma, doft av bränt gummi och snö som faller från taket. Sveriges första 4DX-salong finns på Nordisk Film Bio Uppsala. Med 19 olika effekter erbjuder 4DX ett helt nytt och unikt sätt att se film på bio. Upplev fartfylld action, spännande skräck och fantastisfull familjefilm med alla dina sinnen! Övriga 4 salonger har lyxiga recliners i alla salonger, och med den absolut senaste tekniken för ljud och bild. 

Marknadsgatan 1, 754 60 Uppsala

Slottsbiografen

Slottsbiografen i Uppsala är en av landets äldsta bevarade biografer. Det var hit som Ingmar Bergmans mormor tog med den unge Ingmar på matiné, där han klättrade upp i maskinrummet och fick se projektorerna som skapade magik på den vita duken. Idag ges olika specialvisningar av independent-filmer. Här visas också film under det årliga evenemanget Uppsala Kortfilmsfestival.

Nedre Slottsgatan 6D

Filmstaden

Filmstaden i Uppsala centrum kan du se de senaste filmerna på bio. Den 23 juli stängs den gamla bio och 23 juli slår Filmstaden Lux upp portarna till en lite lyxigare bioupplevelse. Här visas filmer i premiumformaten IMAX och iSense, och du kan sjunka ner med popcornen i bekväma recliner-fåtöljer.

Västra Ågatan 16, 751 49 Uppsala
Dragarbrunnsgatan 22, 753 20 Uppsala

Upplev scenkonst i Uppsala