Höstlov i Uppsala med barn

Våra bästa tips på aktiviteter under höstlovet

Höstlovet i Uppsala 2023 närmar sig med stormsteg! Vad hade du tänkt att hitta på vecka 44? Uppsala erbjuder många sätt för barn och familjer att aktivera sig på.

museum

Besök Uppsalas museer

En historisk och kulturrik stad som Uppsala är naturligtvis full av spännande museer som alla är fyllda med spännande, kreativa och lärorika aktiviteter under höstlovet! Här hittar du höstlovets program på Uppsalas museer.

bad

Bada och bowla i Fyrishov

Fyrishov är en av Uppsalas främsta samlingsplats för fysisk aktivitet under höstlovet 2023 i Uppsala. Här finns bland annat det kända äventyrsbadet med vattenrutschbanor, jetström, vattenfall, vattenkanoner, bubbelpooler och långa motionsbassänger. Bad och lek som faller hela familjen i smaken.

Badkruka? I samma arenakomplex, en trappa ner, finns Fyrishovs bowlinghallar. Med sina två sektioner, med tio respektive fyra banor, utgör man Uppsalas största bowlinghall. Utmana familjen eller vännerna i några serier och beställ en saftig burgare att avnjuta mellan dina strikes.

Fjällnora

Fjällnora friluftsområde – Ett naturparadis

Även småttingar med den allra mest outtröttliga energi kommer kunna sova gott efter en dagsutflykt till Fjällnora.  Oavsett årstid är Fjällnora ett naturparadis med roliga aktiviteter för knattar och deras föräldrar. Här kan man lattja på naturlekplatsen, paddla kanot eller vandra på någon av vandringslederna. För den som är mer för fauna än flora finns det även djurhagar att upptäcka.

När magen börjar kurra finns det grillplatser där man kan grilla korv och äta medhavd matsäck.

höstlov 2019 uppsala

Gasen i botten på Gokartcentret!

Aldrig kört gokart? Passa på under höstlovet! Utmana polarna i flera typer av race i sprillans nya gokartbilar. Plattan i mattan eller lugna och sansade svängar är upp till dig.

Vem vinner på Latitude-59°?

Nej vi vet, det viktigaste är förstås att man deltar och har roligt tillsammans. Men på Latitude-59° är det lätt att tävlingsinstinkten väcks. Vem blir herre eller dam på täppan efter ett svettigt lasergame? Vem slår flest strikes på bowlingbanan? Vem gör gör hole-in-one på minigolfen? Eller vem har bäst millimeterprecision under biljarden och shuffleboard-matchen? Hos Latitude-59° finns tillräckligt många aktiviteter att fylla hela höstlovet 2022 i Uppsala med.

Lekland i plural!

Barn och ungdomar rör på sig för lite, det är obestridlig fakta. Under höstlovet är det lätt att skärmtiden drar iväg. Då kan det vara skönt med lite gammal hederlig fysisk lek. Leklusten väcks garanterat på någon av Uppsalas många lekland. Leo’s Lekland i Boländerna, Turbo Sport & Adventure i Gränby och Busfabriken i Fyrislund erbjuder tillsammans tusentals kvadratmeter tillägnade skratt, lek, sport och äventyr.