Bli turist i din egen hemstad

Hemester i Uppsala

Här har vi samlat några tips för dig som vill vara turist i din egen hemstad Uppsala.

Just nu är det viktigt att vi reser mindre och följer myndigheternas rekommendationer kring resande, allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Men det finns fortfarande många aktiviteter och upplevelser som man faktiskt får och kan ta del av här i Uppsala. Så varför inte ta en ”hemester” och återupptäcka din egen hemstad? Och vill du veta något bra? Det hjälper också våra fantastiska restauranger, caféer, butiker och besöksmål. Du kan stötta det lokala Uppsala och se till att även framtidens out-of-towners får uppleva alla fina upplevelser vi har idag!

sovrum

Lyxa till din staycation med en hotellnatt. Bild från Hotell Villa Anna.

Staycation-mode

Maxa hemesterkänslan med ett litet men skönt miljöombyte. I Uppsala är vi lyckligt lottade, med många hotell för olika smaker. Kanske är du ute efter en exklusiv hotellupplevelse som har det där lilla extra? Oavsett vilket så finns det många urbana och högkvalitativa alternativ för dig som verkligen vill sätta guldkant på din ”resa”. Hörde vi room service och frukost på sängen?

ostron

Plocka med en 3-rättersmeny från Hambergs fisk och avnjut den hemma

Gourmetmiddag levererad till dörren

Om du inte kan ta dig till maten så kan maten ta sig till dig. Utbudet av restauranger med take-away har fullkomligt exploderat i Uppsala. Nu kan du avnjuta allt från 7-rättersmiddagar från Uppsalas bästa gourmetrestauranger till stans grymmaste burgare – allt levererat till dörren. Kolla med din favoritrestaurang eller upptäck en ny, Uppsala city listar en rad olika restauranger som erbjuder hemleverans. Tips! På Uppsala Take Away Radar kan du också dela och få inspiration!

Cykelställ vid Fyrisån. Östra Ågatan. Uppsala.

Utforska Uppsala på cykel

Som en lokal Uppsalabo är oddsen stora att du är cykelburen. Perfekt! Det innebär att en hel värld av upplevelser är bara några tramptag bort. Bra för miljön, bra för hälsan och bra för att stilla nyfikenheten! Kolla in några av våra bästa tips värda att hoppa upp på sadeln och utforska i vår guide här.

shopping

Personlig shopping och styling

Vet du att du kan boka egen tid för shopping i massor av olika butiker i city? Passa på att få professionell hjälp med den rätta stilen till sommaren. Eller kanske har du tröttnat på hur det ser ut hemma? Utforska Uppsalas uppsjö av småbutiker inom design och inredning, många erbjuder också hemmakonsultationer. Vill du verkligen kliva in i rollen som shoppingturist? Se vår guide till en heldag på stan här.

hammarskog-stig

Hammarskog är bara ett av alla naturområden att utforska.

Naturen håller öppet

Som Uppsalabo är det lätt att glömma bort hur bortskämda vi faktiskt är med alla fantastiska naturområden och trädgårdar som alltid har öppet. Varför inte vandra i fotspåren av stadens vetenskapskändis, Carl von Linné? Eller utforska våra många och vackra naturområden som börjar blomma till våren?

 

#tillsammansförcity

Grattis, du har tagit de första stegen till en perfekt hemester i Uppsala. Men det finns mycket mer att uppleva och nya möjligheter för dig som vill ta del av Uppsalas butik- och restaurangliv. Kanske har du också något bra tips? På #tillsammansförcity samlar Uppsala city nya, spännande initiativ för att vi alla ska kunna stötta våra lokala hjältar. Kanske har du ett tips? Dela gärna med dig!