Linnés platser i Uppsala | Café

Linnés Sävja gårdscafé och kulturbryggeri

Linnés Sävja gårdscafé och kulturbryggeri

Den hemliga gårdsoasen

Linnés Sävja har valt att hålla stängt under sommaren 2020

Linnés Sävja är ett diskret inneställe för närboende och personer/familjer runt om Uppsala, med sikte på ett avspänt utflyktsmål med mycket historia. Carl von Linné använde gården för att tänka, skriva och umgås med rättaren – en egen plats dit familjen inte fick komma. På helgerna ledde Linné sina studenter hit på botaniska vandringar från Uppsala. Idag är endast gårdstunet med de vita byggnadsminneshusen tillgängliga för allmänheten.

Varje sommar under maj till augusti har gårdens kulturföretag Linnés Sävja HB och Hembygdsföreningen ett program ”Gårdoasen” som fyller helgerna med levande musik från en utescen, olika konstutställningar, visning av museet med örtagård och humlegård samt guidade turer, föredrag, loppis med mera.

Linnés Sävja har ett gårdscafé med hembakat bröd, fika och smörgåsar.  Caféet kan hyras för privata tillställningar då det inte är sommaröppet. Inne på tunet spatserar ibland hönor mellan borden.

En liten unik humlegård med svenska 1600-talskloner finns för provbryggning av en mängd olika hantverksöl, som kan få provsmakas vid vissa tillfällen.

Vill du passa på att kombinera ditt besök vid Linnés Hammarby med andra platser förknippade med Carl von Linné? Läs mer i vår guide Carl von Linnés trädgårdar i Uppsala. 

download - 2019-06-13T140452.140

Faciliteter

Handikapp:

Handikapparkering

Konferensutrymmen:

Antal mötesrum (1)
Max sittplatser, biograf (45)
Max sittplatser, klassrum (40)

Museer, gallerier och hantverk:

Utställning (25)

Karta & kontakt

Adress:

Carl von Linnés väg 3

757 56 Uppsala

Telefon:

+46 705 16 90 95

E-post:

info@campuslinne.se

Webb:

www.campuslinne.se

hembygd.se

Vill du veta mer om Linnés avtryck i Uppsala?

Linnés Uppsala 

Linnéträdgården Uppsala

Linnéstigarna

Linnés Hammarby