Aktiviteter · Gröna upplevelser · Konserter

Blomstra i Uppsala

Mitt i hjärtat på Sveriges fjärde största stad finns blomster och grönska i mängder att njuta av. Promenera längs det mysiga årummet, upplev den storstilade barockträdgården eller ät picknick i skuggan av hundraåriga träd.  Eller varför inte njuta av en livekonsert i någon av Uppsalas parker och trädgårdar?

Upplev Linnés gröna arv

Linné är en av världens mest kända vetenskapsmän. Botanist, zoolog och geolog men också en skicklig läkare, friskvårdare, filosof och nyskapande pedagog. Här i Uppsala levde han i femtio år och ett stort antal parker och trädgårdar lever vidare än idag till minne av Linné och hans vetenskapliga gärningar.

Linnéträdgården är Sveriges äldsta botaniska trädgård, grundad 1655 och här odlas mer än tusen arter mitt i Uppsala.

Botaniska trädgården är ett levande museum med växter från hela världen, en storstilad barockträdgård, orangeri och sommarplanteringar.

Carl von Linnés sommarhem är en av Sveriges bäst bevarade 1700-talsgårdar, med världens största linneanska växtsamling och ett härligt café.

#MyUppsala by backtopoetry

Upplev jätteblommorna vid sommarens selfie spot

Lokalproducerat och närodlat

Gårdsbutiker & självplock

Uppsala-området är rikt på självplocksmöjligheter. Här finns det mängder av gårdar och odlingar som erbjuder frukt, grönsaker och bär att plocka. Oavsett om du söker efter färska jordgubbar, vackra snittblommor, äpplen eller pumpor till hösten, så finns det något för alla.

Höjdpunkter under året

Evenemangskalender

Gastronomi eller berså?

I Uppsala kryllar det av bra restauranger. Sommarens är inget undantag. Men vilka uppsaliensiska värdshus, bodegas och brasserier är då värda ett besök? Var finns de mysigaste uteserveringarna och var skapas de där gastronomiska minnena som dröjer sig kvar? Här hittar du några bra ställen att börja på.

Att få sitta mot en solklädd vägg med en kopp i ena handen och ett kaffebröd i den andra fullbordar idealbilden av en riktig sommardröm för de flesta. Att få göra det i en prunkande grön inramning brukar inte dra ned betyget.

En glasspaus är en självklar del av en sightseeing-dag. Här hittar du stans bästa ställen för krämiga gelatos och svalkande glassar.

Varva ner efter en dag med sightseeing, fira ett speciellt tillfälle eller unna dig helt enkelt något gott att dricka. Här är dryckerna du borde ta en sipp av när du är i Uppsala.

Här i hjärtat av Sverige slår matens puls starkt. Oavsett om du är en matentusiast som söker nya smakupplevelser eller en finsmakare som vill njuta av det bästa av det bästa, är Uppsala den perfekta platsen för en foodie.

Letar du efter de bästa uteserveringarna i Uppsala? Här finns några riktigt grymma ställen där du kan njuta av både god mat och skön atmosfär.

En Guide till Stans Bästa Brunchställen

Brunch i Uppsala

Oavsett om du är en inbiten foodie som alltid är ute efter det senaste och bästa eller bara letar efter en trevlig plats att njuta av en avslappnad helgmorgon, så är denna guide din ultimata följeslagare för att utforska Uppsalas brunshimmel.

Fler upplevelser i Uppsala