När han inte rostar kaffe då.
“Den här är förmodligen från forna Jugoslavien, det går inte att hitta så mycket information om den…”
David pekar på rostmaskinen, som onekligen har patina. Här rostar han allt kaffe själv, med lika delar precision som känsla. I landet lagom är det ofta mellanrost som dominerar på kaffehyllorna, men inte här. Alla produkter från Uppsala kafferosteri består av mörkrostat specialkaffe.
Det finns också en unik historia bakom varje kaffe. Ofta personlig. Äntligen är ett kaffe som David tog fram efter att hans pappa (också kaffenörd) diagnostiserades med en svår form av cancer. När pappan under och efter sin behandling sorgset konstaterade att inget kaffe smakade gott längre skred David till verket. Äntligen firar pappans friskförklaring och hyllar de som på olika sätt jobbar inom cancervården.
Andra kaffesorter har lättsammare Uppsalakopplingar (Valborg till exempel!), och David gör också unika samarbeten med lokala konstnärer, bryggerier och andra företag.
”Ibland känner jag att ingenting och samtidigt allting har med kaffe att göra”, skrattar han.