Uppsala Konsert & Kongress

Ett hus för möten och musik

Uppsala Konsert & Kongress är en modern, multifunktionell mötesplats med högklassig design och akustik. Byggnaden invigdes 2007, och är med sina åtta våningar och 14 600 kvadratmeter en idealisk arena för konserter, stora kongresser, fester, event och mindre möten. Med kort promenadavstånd till resecentrum och flera hotell, 18 minuters resväg från Arlanda och 30 minuter från Stockholm, är UKK en lättillgänglig mötesanläggning både nationellt och internationellt.

Husets egen restaurang är Svanenmärkt och serverar lunch, konsert- och konferensmenyer samt en uteservering som håller öppet under årets varma dagar. Huset i sig är värt ett besök, bland annat för den omtalade designen och den fantastiska utsikten. Den spännande arkitekturen är signerad Henning Larsen Tegnestue i Köpenhamn, som också ligger bakom internationellt kända byggnader som Kungliga Danska Operan och isländska Harpa.

På husets fem scener genomförs cirka 300 kulturevenemang årligen, inom allt från klassisk musik till pop, humor, dans och barnteater. UKK stödjer projektet Kulturkompis för integration och språkträning genom kulturupplevelser, och husets vänförening Musikens Hus Vänner främjar verksamheten och det lokala musiklivet genom årliga stipendier.

download - 2019-06-14T101853.315

Kapacitet

Konf.rum 13
Grupprum 9
Biositt. 1120
Skolsitt. 250
Bankett 850
Yta 2000
Kranmärkt Ja
Miljöcertifierad Ja
Öar 480

Faciliteter

Tillgänglighet:
Tillgänglighet för rullstol
Handikapparkering
Rullstolstoalett
Hörslinga

Certifieringar:
Kranmärkt
Miljö/Klimat/Energi (Svanen)

Partner i ­Uppsala Convention Bureau

Karta & kontakt

Adress:
Vaksala torg 1
75331 Uppsala

Telefon:
+46 18 727 90 00

E-post:
info@ukk.se

Webb:
www.ukk.se