Uppsala bar

Barer & pubar i Uppsala

Det finns gott om barer och pubar i Uppsala. Oavsett om du är ölfantast, musikentusiast eller mingelsugen så hittar du ett ställe som passar dig.

Vid sidan av Uppsalas studentnationer hittar du allt från små barer och mysiga pubar till moderna uteställen och klassiska krogar. Här nedan följer ett antal tips på barer med olika inriktning och atmosfär.

Moderna och populära uteställen

Du som föredrar moderna uteställen med puls har en del att välja på. Kika in på tapasbarerna Mjesto eller Plock, här kan du beställa en välblandad drink, kombinera din egen meny av smårätter och titta på folk. Vill de hellre besöka en mer klassisk nattklubb? Flustret och Birger Jarl är två av Uppsalas mest populära uteställen.

Inspirerad av Londons puls är Stationens bar ett bra val om du vill umgås med vänner över en bit mat eller ett glas. Barens specialitet är gin och här serveras en rad spännande gindrinkar och lite udda märken. Vi rekommenderar även ett besök på vinbaren Solaris. Här erbjuder man hantverksmässigt producerade viner från Sverige och mat av lokala råvaror.

restaurang

Bryggeriet Ångkvarn

Smaka öl och prova whiskey

Om du vill uppleva en genuin ölupplevelse ska du gå till Bryggeriet Ångkvarn. Medan du avnjuter något att dricka kan du se bryggmästaren brygga nästa öl som ska serveras i puben. Färskare och mer lokalproducerad öl går inte att få!

För öl- och whiskeyfantaster finns också flera brittiska pubar som erbjuder ett gediget utbud av dryck samt klassisk och vällagad pubmat. Några av dem har så mycket som upp till 1 000 sorters öl, ett 20-tal fatkranar och flera sorters whiskey. Två tips är O’Neill’s och Churchill Arms.

Är du sugen på att besöka en sportbar så rekommenderar vi ett besök på Interpool. Här kan du heja på ditt favoritlag, äta god mat och spela shuffleboard eller biljard.

Miss-Voon-restaurang-Uppsala

Miss Voon Bar

Besök en hotellbar

Hotellbarerna i Uppsala har blivit allt mer populära under åren. Ta hissen upp till Miss Voons skybar beläget i Elite Hotell Academias guldpläterade byggnad för att avnjuta en drink och den fantastiska utsikten över Uppsala. Om höga höjder inte är någonting för dig så kan du istället bege dig Clarion Hotel Gillet. På bottenplan hittar du The Social Club, hotellets urbana bar och restaurang.

Grand Hotell Hörnans mysiga lobbybar kan du njuta av klassiska cocktails och drinkar i vacker hotellatmosfär anno 1907.

Picnic på Radisson Blu har också en trevlig bar, nära centralstationen. Längs med den häftiga glasfasad kan du ta en drink och umgås både inne i baren och sommartid på uteserveringen.