Upplevelser Uppsala

Aktiviteter och äventyr i Uppsala

Uppsala erbjuder många möjligheter för dig som vill ha en fartfylld och aktiv vistelse. Tipsen nedan passar också bra för dig som letar aktiviteter till en svensexa eller möhippa. Oavsett om du söker spänning på höjden eller förstaplatsen på banan så finns många alternativ för dig som vill engagera kroppen eller testa olika aktiviteter under ditt besök i Uppsala.

fjallnora-foto-lundegard-580

Testa höghöjdsbanor, skytte eller discgolf utomhus

I Fjällnora och på Alnäs hittar du Uppsalas två höghöjdsbanor som båda garanterar en häftig upplevelse bland trädkronorna. Här tar du dig fram på hängbroar, över stockar och andra svårigheter på hög höjd.

Kombinera skytte med tävling och spela paintball. Det är i grunden en jaktsport som kan spelas på vitt skilda fält och olika former utomhus.

Gillar du höga höjder och häftiga vyer? Uppsala flygklubb erbjuder möjlighet att boka segelflygning under din vistelse. Här får du chansen att sväva högt över marken och se hela Upplands vackra landskap. Vill du uppleva Uppsala på högre höjder kan du även testa takvandring på Uppsala slott.

Fotbollsgolf är en blandning mellan golf, bangolf och fotboll och ett trevligt sätt att umgås. Med en fotboll ska du ta dig genom och över olika hinder för att slutligen få ner bollen i ett hål. Uppsala fotbollsgolf har en fin bana som du kan spela på under dygnets ljusa timmar.

Xtremefootball, även kallat bubble ball, är en annorlunda och rolig variant av fotboll. Varje spelare utrustas med en stor genomskinlig badboll som bärs med två bärremmar och två handtag. Passar både den mest talangfulle och den helt otekniske spelaren.

En annan rolig och social aktivitet är Discgolf, eller frisbeegolf som det också kallas. I Uppsala finns flera allmänna banor som alltid är öppna och där du spelar helt gratis.

Längs Fyrisån kan du spela bangolf/minigolf. Hos Uppsala bangolfklubb finns tre olika anläggningar med 18 banor, med klubbor och bollar att hyra.

Inomhus kan du bland annat bowla, åka gocart eller spela curling

Raksträckor, kurvor och chikaner. Gokart är en rolig aktivitet för dig som gillar fart och har en tävlingsinstinkt som lyser starkt.

Bowling är en utmärkt blandning av tävling och underhållning. I Uppsala finns flera bowlinghallar som erbjuder bowling för alla åldrar.

I Uppsala hittar du också en av Sveriges i särklass bästa curlinghallar. Så varför inte testa på att spela när du ändå är här?