Campingplatser i Uppland med husvagn eller husbil

Under sommaren 2021 verkar det som att hemestertrenden håller i sig. Cykelsemester, vandringsveckor och staycations står på mångas scheman under de lediga veckorna. För dem som har förmånen att äga en husbil eller husvagn är camping ett naturnära och avkopplande sätt att njuta av sommaren på. Därför kommer här fem tips på campingplatser i Uppland att uppleva med sitt hem på hjul!

Obs! För aktuella öppettider, se respektive verksamhets hemsida.

Campingplatser nära Uppsala

Fyrishov Stugby och Camping

Vill du tillbringa så lite tid som möjligt på vägarna? För dig som är på besök i Pelle Svanslös stad kan en sejour på Fyrishov Stugby och Camping passa perfekt. Beläget i de norra delarna av staden, bara en halvtimmes promenad från Uppsala centrum, erbjuder campingen en mängd aktiviteter som passar både barnfamiljen och kompisgänget. Ägna dagarna åt alltifrån beachvolley och boule till kanotuthyrning och minigolf. Slår det säsongsbundna badsuget in befinner ni er lägligt nära Fyrishovs badhus med äventyrsbad. För dig som vill ha en mer naturnära vistelse går det fint att slå upp ett tält på ängen vid Fyrisån.

Fjällnora friluftsområde

En annan närbelägen campingplats nära Uppsala bjuder det högt uppskattade friluftsområdet i Fjällnora på. Med bil tar du dig dit på 30 minuter från stadskärnan. Väl på plats kan du installera dig antingen i rustika trästugor eller på campinganpassade platser i skogsparken. Även på detta smultronställe kan både stora och små njuta av likväl bad och båthyra som fiske och vandring.

 

Andra campingplatser i Uppland

First camp – Bredsand Enköping

Är du beredd att åka en bit utanför Uppsala för hundratals meter sandstrand längs med Mälaren? Då kan vi rekommendera Bredsand i Enköping. Denna uppländska campingpärla i naturskön omgivning bjuder upp till vandring längs Upplandsleden, pimplande i landets tredje största sjö och ett hundbad för din fyrbenta bästis. Vecka 27-32 bjuds det i år även på kvällsunderhållning med både sång och quiz. Vill du ta en cykeltur till Enköping eller ta husbilen till Stockholm under vistelsen är läget utmärkt.

Gräsöbadens Camping

Skimrande hav och solstekta klippor utlovas på Gräsöbadens camping, som nås med färja från Upplands mesta sommarstad Öregrund.  Vare sig du väljer att bo i stuga eller husvagn får du uppleva öns vackra kulturlandskap och aktiviteter som boule och bastu för de vuxna och femkamp och fisketävling för barnen. Både en livsmedelsbutik och restaurang med fullständiga rättigheter finns att tillgå.

Kapellskärs camping

Fotografer och ornitologer, campare och vandrare. Alla är de flitiga besökare av Riddersholms naturreservat på Rådmansö. Här hittar många av dem till Kapellskärs Camping. Här får du med husbilen eller husvagnen uppleva det magiska gränslandet mellan vatten och land, med havet behagliga 800 meter från campingplatsen. Kapellskär bjuder inte bara på välkomna campingaktiviteter som minigolf och paddling, utan även på god tillgänglighet för rörelsehindrade och skötbord. Barnen har också sitt på det torra, med en äventyrspark, sandlåda och massor med leksaker.