Barnvänliga aktiviteter i Gränbystaden

Aktiviteter för hela familjen i Gränby!

Gränby – barnens favoritplats

Uppsala växer så det knakar i alla riktningar och väderstreck. Gränby är en av stadsdelarna som växt och förändrats mest under de senaste åren. Nyproduktion av bostadsområden och byggandet av Gränbystadens handelsområde har skapat ännu fler anledningar att besöka Uppsalas norra delar.

En mötesplats som uppskattas lika mycket av vuxna som barn. Gränbyområdet är nämligen ett fullmatat utflyktsmål för hela familjen. Så, vad kan man hitta på? Vi tipsar om ett antal barnvänliga aktiviteter i Gränbystaden och dess omgivningar som garanterar flera timmar av roliga stunder!

yulia_dubyna-6C_XfszlnWw-unsplash

Träffa djuren på Gränby 4H-gård

Är ni i närheten av IFU Arena eller Gränbystaden och har några timmar över? Då bör ni passa på att traska den pittoreska grusvägen till Gränby 4H-gård. Snart har ni lämnat den täta bebyggelsen och befinner er plötsligt i en lantlig oas, omgärdad av hagar, röda lador och gårdshus. Här har mysmätaren slagit i taket i mer än hundra år.

Ankor, får, getter, grisar, hästar, höns, kaniner och kor – djurälskande barn kommer aldrig vilja gå hem. Man erbjuder även olika barnvänliga aktiviteter såsom getkurs (getekul!), kaninmys, getyoga (ja, du läste rätt), barnkalas och ridkurser.

höstlov 2019 uppsala

Sport och lek i Gränbystaden

Rastlösa kids rastas bäst på Turbo Sport & Adventure Zone – ett sport- och aktivitetscenter i Gränbystadens galleria där både barn och vuxna kan få utlopp för sin överskottsenergi. Trampolinpark, dunkzon, parkourzon, Ninja Warrior-bana, multisportplaner, stuntzon, airtrack, klättringszon och tävlingshinderbanor. Var börjar ni?

Vill ni testa en sport som resulterar i mindre svettpärlor? Öva på svingen hos Uppsala Indoor Golf! Vid gallerians östra entré finns 8 moderna golfsimulatorer som gör det möjligt att spela 18 hål året runt.

Lilla Uppsala – stadskärnan i miniatyr

Gränbystaden håller på att etablera sig som Uppsalas alternativa stadskärna. Vilket förstås inte är komplett utan en egen domkyrka eller slott. I den norra delen av Gränbystaden finns lekplatsen Lilla Uppsala – ett Uppsala i miniatyr som innehåller bekanta sevärdheter. Åk rutschkana från slottets torn, klättra upp i Uppsala Domkyrka eller ta linbanan till Gamla Uppsala högar.

Pressbild4DX-3

4DX – bio med extra allt!

Lukten av nypoppade popcorn i en nedsläckt biosalong – finns det en mysigare känsla? En kombination som alla i familjen älskar. Gränbystadens biograf, som drivs av Nordisk Film, är dock långt ifrån någon standardbio. I 4DX-salongen serveras Sveriges största och bästa filmupplevelse. Här stimuleras inte enbart syn och hörsel. Vind i håret, stolar som skakar, hoppar och kränger, dimma och regn, doft av bränt gummi och snö som faller från taket. Totalt finns det 19 olika effekter som aktiverar alla sinnen!

Smaksinnet får också sitt i form av minst 160 sorters färskt lösgodis.

artur-kornakov-ArI-foyWnfA-unsplash

Prova en ny racketsport

På Gränby sportfält finns de flesta stora sporterna representerade. UTK-hallen är områdets racketmecka. En multianläggning med nio hardcourtbanor och fyra grusbanor för tennis, sju dubbel- och två singelbanor för padel, två badmintonbanor, en bordtennishall samt tre squashbanor. Nybörjare? Anmäl de små till barn- och ungdomskurserna, minitennis eller tennislekis.

hamburgare

Runda av dagen med en bit mat 

Hungriga efter en aktiv familjedag i Gränbystaden? Förståeligt. Gallerian kryllar av barnvänliga matalternativ där ni kan avrunda dagen. I Foodcourten behöver ni inte enas om en meny, här kan alla få sin favoriträtt. Bastard Burgers gör lyxiga burgare och milkshakes som får det att vattnas i munnen. Pinchos, med sina minirätter och cirkustema, är roligt för barnen. Hos O’learys kan ni kombinera goda rätter med några serier bowling.