Evenemang i Uppsala just nu

Veckans evenemang
27 nov-3 dec

Här tipsar vi om några höjdpunkter från veckans evenemang i Uppsala. Vill du ha ännu fler evenemangstips – besök sajten Heja Uppsala. Hos Kubik Uppsala hittar du tips på event för barn och unga.

See events for English speakers here

Flera datum – Uppsala

Upplev en julkonsert - i din smak

Bjällror, finstämd körsång och poppiga jullåtar. Julmusiken ekar över hela Uppsala och denna vecka bjuder på en stor bredd av konserter och spelningar.

Nassim Non Stop på UKK är en smällkaramell för hela familjen med sång och musik, men även aktiviteter och pyssel. I Uppsala centrum dyker pop up-körer upp för att bjuda på musik som kan få vilken vardagstress som helst att bytas ut mot julstämning – helt gratis! Bachs Juloratorium i Domkyrkan är en riktig Uppsalatradition – ända sedan 1942 har denna konsert fått stå för inledningen av det nya kyrkoåret och av jultiden i staden. I andra pampiga lokaler, nämligen Uppsala slott, är det också konsert – Jul på Slottet är precis vad det låter som, alldeles underbart!

Fler datum – Uppsala

Besök en vintergnistrande julmarknad

Julmarknaderna fortsätter och snön verkar ligga kvar och bjuda på extra vacker kuliss till upplevelsen. Den här veckan kan du bland annat besöka den traditionella julmarknaden vid sagolika Wiks slott, eller varför inte kolla in vinterbyn på Forumtorget i city, där man bjudit in Ung företagsamhet att sälja sina unika produkter.

Hela veckan -Katalin and all that jazz

Ät middag i en igloo

Låter det kallt att äta middag i en igloo? Inte på Katalin and all that jazz! Här har man installerat lite mer ombonade igloos med infravärme, fårfällar och värmeljus för att kunna erbjuda en annorlunda, minnesvärd middagsupplevelse i vinter! Det är ingen avgift för att boka igloon (utöver att betala för det ni dricker och äter) och det får plats 6 personer i varje varje.

29 november – Gamla Uppsala Museum

Häng med när nioåringarna tar över museet

Gamla Uppsala är en av Skandinaviens mest värdefulla kulturmiljöer och mest mytomspunna platser. Den 29 november tar tredjeklassarna på Gamla Uppsala skola över verksamheten på områdets museum, och de bjuder på ett gediget program. Det blir teaterföreställning och eleverna håller även temavisningar om Kungshallen, båtar och gravar. I Runcaféet serveras pepparkakor med runkristyr och i verkstaden kan man pyssla.

Hela veckan - Köttinspektionen

Besök årets sista utställning på Köttinspektionen

Det konstnärsdrivna kulturhuset Köttinspektionen presenterar årets fjärde och sista utställning 2023. Here for the Rain, Here for the Storm är en grupputställning där flera konstnärer i bild tolkat Claudia Rankines starka och målande poesi. Här utforskas bland annat hur kritiska samtida situationer, som osäkerhet, konflikt och förflyttning, tvingar oss att skapa en ny framtid. Utställningen har fri entré.