Evenemang i Uppsala just nu

Veckans evenemang
5–11 december

Här tipsar vi om några höjdpunkter från den här veckans evenemang i Uppsala. Vill du ha en ännu mer evenemangstips – besök sajten Heja Uppsala eller Kubik Uppsala för barn och unga.

6 december – IFU Arena

Storvreta vs Kalmarsund

Det är dags för ny Hemmamatch för Storvreta när man tar emot Kalmarsund i IFU Arena på tisdagskvällen. Perfekt tisdagsunderhållning om du frågar oss!

7 december – Uppsala Konsert & Kongress

Malena Ernman med vänner

Julkonsert med musikaliska giganter! Sångerskan och artisten Malena Ernman bjuder in några av sina musikvänner till en julkonsert på Uppsala Konsert & Kongress. Här bjuds det på allt från traditionell julmusik till nya julsånger – klassiskt, jazz, folkmusik och funk. En värmande konsertupplevelse i världsklass!

8–10 december – Reginateatern

Play it, Santa!

Nu är det dags för Play it Santa! – en humoristisk och musikalisk julfest som riktar sig lika mycket till julskeptiker som julentusiaster. Med väl utvalda jullåtar – både de som är bra och de som är förskräckliga – förbereds vi för en riktigt god jul!

8 december – Bror Hjorths Hus

Jultrycksverkstad för vuxna

Skapa egna juletiketter eller julkort på Bror Hjorths Hus. Museets erfarna pedagog, konstnären Katarina Sundqvist Zohari, berättar om materialen och leder dig i arbetet. Ta dina juletiketter och julkort till en ny nivå!

10 december – Missionskyrkan

Schysst Jul Uppsala

Schysst Jul Uppsala är en julmarknad som fungerar som ett alternativ till den traditionella julhandeln, ett alternativ som både upplyser, skapar glädje och eftertanke. Marknaden samlar företag och organisationer som genom information och produkter visar att det går att tillverka varor som är producerade med hänsyn till människor och miljö. Det bjuds även på livemusik, seminarium, chokladprovning, fiskedamm och chokladhjul!

10 december – Celsiustorget

Uppsalas största luciatåg

Lucia närmar sig och då passar det väl bra med ett luciatåg? Tillsammans med Uppsala Musikklasser bjuder Uppsala city till Uppsalas största luciatåg klockan 16.00 på Celsiustorget!

10–11 december – Hågaby

Hågaby Julmarknad

Julmarknad under helgen i Hågaby. Här bjuds det på julmusik, tomte, luciatåg och mycket annat. Missa inte det!