Evenemang i Uppsala just nu

Veckans evenemang
15-21 augusti

Här tipsar vi om några höjdpunkter från den här veckans evenemang i Uppsala. Vill du ha en ännu mer evenemangstips – besök sajten Heja Uppsala eller Kubik Uppsala för barn och unga.

19-21 augusti - Ulva kvarn

Historiska familjedagar Ulva

Välkommen att tillbringa historiska familjedagar i Ulva! Ulls Vikingar och Vendthjod i samarbete med andra föreningar slår läger och erbjuder prova-på aktiviteter och uppvisningar i bågskytte, spjutkastning, matlagning/baka bröd, enklare textilhantverk såsom spånad, nålbindning, brickbandsvävning och växtfärgning, brädspel, historisk fäktning, känna på vapen, sköldar och rustningar, historieberättande, uppvisningsstrider, ringbrynjetillverkning, smide och läderarbete. Du kan pyssla i vikingaverkstan, prova på att ro en vikingabåt, lyssna på intressanta föredrag om Ulvas förflutna och handla tidsenligt hantverk.

19 augusti - Botaniska trädgården

Uggla, Miss Li & Petter

Varken Magnus Uggla, Miss Li eller Petter behöver någon närmare presentation. Under förra sommarens jubileumssäsong av Så Mycket Bättre lärde de känna varandra riktigt ordentligt. Nu kommer de till Uppsala och Botaniska trädgården!

20 augusti - Intill Uppsala slott

Poesi i parken

Njut av ord och musik ovanför stadens brus. På slottets norra sida framträder poeten Charlotte Jansdotter och musikern Joel Gabrielsson. Ta med eget fika eller köp en picknickkorg på Museum Bar & Café.

20 augusti - Källparken

Utomhusbio

En gratis biovisning på Uppsalas kanske härligaste gräsmatta? Inte en enda krona behöver du betala för att få njuta av kvalitetsfilm mitt under stjärnorna. Festivalområdet öppnar klockan 16.00, och Dj:s börjar spela runt 18.00, strax efter 22.00 kickar kvällens höjdpunkt – Utomhusbion igång!

20 augusti - Tornerparken

Uppsala American Car Show

1979 hölls det första Uppsala American Car Show, då precis som nu arrangerades det helt ideellt av medlemmarna i Uppsala American Car Club: Honky Tonk. Tredje helgen i Augusti varje år välkomnas ungefär 5000 besökare till Slottsparken, både bilburna och gående. 

21 augusti - Tornerparken

Outdoor Gear Flea Market

Nu är det dags att plocka fram dom där skidorna, den där ryggsäcken, dom där klätterskorna som du inte använder. The Outdoor Gear Flea Market är en loppis för friluftsprylar. På jakt efter ett tält eller ett kök till fjällturen? Köp begagnat, spara både miljön och pengarna. Kom, ta med dina grejer. Kanske bär varje pryl på en bra story värd att berätta för spekulanterna?

21 augusti - Tornerparken

Banff Mountain Film Festival

Luta er tillbaka i strandstolen eller på picknickfilten och njut av Banff Mountain Film Festival ute i det fria. En fest för alla som gillar film, bergskultur, skidåkning, klättring, mountainbike eller kanske bara ett skönt häng. 

21 augusti - Disagården

Skördedag på Disagården

Sommaren på Disagården avslutas med en skördedag! Vi skördar kål- och kryddgården. Prova på att bereda lin eller gå på Utefikats eldmats- och kokkaffeskola. Smedjan är igång och stugorna är öppna för försäljning av lokala produkter.