Evenemang i Uppsala just nu

Veckans evenemang
23-29 maj

Här tipsar vi om några höjdpunkter från den här veckans evenemang i Uppsala. Vill du ha en ännu mer evenemangstips – besök sajten Heja Uppsala eller Kubik Uppsala för barn och unga.

24 maj – Skärsjöstugan

UTENATT med UppX

Häng med på en unik naturupplevelse! Uppsala Extermsportförening, UppX, bjuder in till en natt under stjärnorna, där du sover i eget tält vid Skärsjöstugan. Tänkt dig gött häng med kompisar, bad (för dem som vågar) och sedan solnedgång över sjön Skärsjön i Länna. Tänk på att packa rätt och få en natt att minnas länge!

Hela sommaren – Studenternas

Uppsala Summer Zone

Uppsala Summer Zone slår upp portarna och smygöppnar 23 maj. I år kan ni se fram emot en ännu häftigare plats med ytterligare basketplaner, större dansgolv, pannabur och en dubbelt så stor pumptrack. Perfekt utflyktsmål för hela familjen, ta med picknickkorgen, utmana morfar i schack, mamma på BMX-cykel på pumptracken och brorsan i pannaburen eller bara slappa med en glass från kiosken.

25 maj – Katalin

CONFESSIONS | Nisse Hallberg, Petrina Solange & Isak Jansson

Confessions var klubben som först introducerade stand-up på Trädgården i Stockholm och dessutom var ett TV-program på Comedy Central under två säsonger. Konceptet letar sig nu ut i Sverige för en efterlängtad turné med några av landets mest prisbelönta och uppskattade komiker. Eller vad sägs om Petrina Solange, Nisse Hallberg och Isak Jansson?

26 maj – UKK

Mikael Wiehe – Den sista turnén

Två saker har under ett halvt sekel definierat Mikael Wiehes artistiska värv. Dels den eviga resan, turnén utan slut. Dels drömmen om en bättre värld. Det förstnämnda har nu snart nått sin slutstation. Det senare är en strävan som aldrig kommer upphöra. Med sitt nya album ”Den siste mohikanen” och den efterföljande turnén tar Mikael Wiehe farväl. Farväl av det intensiva turnerande som varit hans signum ända sedan han först mötte publiken som Hoola Bandoola Bands ledare på 70-talet. En kärleksrelation till publiken som fortsatt in i solokarriären med tusentals och åter tusentals konserter runt om i Norden. På torsdag tar han farväl i Uppsala, missa inte.

27 maj - Bror Hjorths Hus

Guidad visning: AdBåge / Hjorth

Passa på – sista veckan för utställningen!  Kombinerad visning av Emma AdBåges utställning och Bror Hjorth konst och hem.
Visningen är ca 45 min och gratis.

Bilderboksmakaren Emma AdBåge har en särskild blick för det vardagliga. Ofta baserar hon sina berättelser på egna erfarenheter, eller på idéer hon fått genom att tjuvlyssna på andras samtal. I utställningen på Bror Hjorths Hus visas originalillustrationer och skisser till en dryg handfull av Emma AdBåges böcker, bl a den Augustbelönade bilderboken Gropen. Bilderna hänger i ett lekfullt gestaltat utställningsrum där det finns plats för besökarna att läsa, leka och själva skapa.

27 maj – Reginateatern

Trio Mas

Med full kraft har Dos Más Uno erövrat den argentinska musikscenen. Idag är gruppen en av landets mest hyllade inom den latinamerikanska populärmusiken. Tillsammans besitter de en makalös mångsidighet och de strävar konsekvent efter maximalt utryck i varje instrument, i varje låt, vid varje konsert.

28 maj – UKK

Ron Carter & STHLM Starka

Den legendariska jazzbasisten Ron Carter gästar det svenska storbandet STHLM starka. Tillsammans kommer de spela Ron Carters originalkompositioner arrangerade för storband. Musiken har tidigare spelats in tillsammans med det tyska storbandet WDR Big Band på skivan My Personal Songbook. Ron Carter är en av de mest unika, produktiva och inflytelserika basisterna i jazzmusikens historia, och spelar på mer än 2 200 fonogram.