Evenemang i Uppsala just nu

Veckans evenemang
20-26 juni

Här tipsar vi om några höjdpunkter från den här veckans evenemang i Uppsala. Vill du ha en ännu mer evenemangstips – besök sajten Heja Uppsala eller Kubik Uppsala för barn och unga.

21 juni - Uppsala friidrottsarena

Lag-SM i friidrott

Kom och se Sverigeeliten och etablerade världsstjärnor tävla i Lag-SM i friidrott. Sveriges 8 bästa herr- och damlag i friidrott gör upp om segern i Lag-SM på Uppsala Friidrottsarena. Världsstjärnor som Armand Duplantis, Simon Pettersson, Daniel Pettersson, Khaddi Sagnia tävlar för sina respektive klubbar om äran!

21-23 juni - Sävja Kulturcentrum

Sommarlovslajv

Asagudarnas barn är ett sommarlajv för alla barn och unga mellan 9 och 15 år. Kliv in i en värld där Asagudarna, de gudar vi i Sverige trodde på under vikingatiden, lever. Sommarlajvet berättar en sammanhängande saga men varje dag är sitt eget äventyr. Det går att medverka i en eller flera dagar, det påverkar inte upplevelsen eller historian. Man behöver inte ha lajvat tidigare för att vara med, målet är att ha roligt tillsammans, träffa nya vänner och spendera tid i skogen!

23-25 juni - Uppsala

Midsommarfiranden

Fira Sveriges största sommarfest i Uppsala! Under midsommarhelgen anordnas en mängd evenemang och aktiviteter för alla sommarglada. Här finns något för alla, liten som stor. Allt från kransbindning, jordgubbar och tårtor till dans in i skymningen.

26 juni - Riddartorget

Historisk stadsvandring

Stadsvandring med fokus på Uppsalas kulturhistoriska miljöer. Upplev staden i grupp och lyssna till guidens berättelser om viktiga händelser, intressanta platser, kungligheter och andra kända personer med anknytning till Uppsala.

20-26 juni - Uppsala

SM i cykel

ånga som varit aktiva inom cykelsporten historiskt minns säkert klassiska SM-veckor. Nu är det dags igen när SM i landsväg anordnas i Uppsala. Tävlingsbanorna ligger utplacerade i Ulleråkersområdet med målområde i Pollacksbacken, samt i Björklinge. Kom och njut av cykelfesten hela veckan!