Evenemang i Uppsala just nu

Veckans evenemang
5-11 juni

Här tipsar vi om några höjdpunkter från den här veckans evenemang i Uppsala. Vill du ha en ännu mer evenemangstips – besök sajten Heja Uppsala eller Kubik Uppsala för barn och unga.

5 juni – Botaniska trädgården

John Fogerty

Den amerikanska rockartisten John Fogerty åker på turné  – med endast ett stopp i Sverige! Han är känd från sin tid som frontfigur och sångare i bandet Creedence Clearwater Revival och ligger bakom låtar som ”Proud Mary”, ”Fortunate Son”, ”Bad Moon Rising” och ”Who’ll Stop the Rain”, för att bara nämna några. Den 5 juni kommer Fogerty till Botaniska Trädgården i Uppsala för att, bland annat, framföra några av de största hitsen från hans tid i ikoniska Creedence Clearwater Revival.

6 juni – Gamla Uppsala

Nationaldagsfirande i Disagården

Välkomna till en fullspäckad programdag med flagghissning, nationalsång och tal av Mikael Alm, professor i historia vid Uppsala universitet. Det kommer även vara folkdansuppvisning med Kulturföreningen Fyrisgillet, körsångsframträdande med Katedralskolans dam- och herrkör, samt musik av gruppen Uppdraget.

Barnen kan slöjda och prova på att våttova blågula ullipaner. Det kommer även finnas ponnyridning, marknad och vikingabåten Embla.

6 juni – Forumtorget & gågatan

Kulturernas karneval

Kulturernas Karneval – Uppsalas varmaste folkfest. Den färgsprakande karnevalen innefattar liksom tidigare år ett dundrande karnevalståg. Evenemanget har blivit en varmt uppskattad tradition i Uppsalas mångfaldiga kulturliv. Kulturernas Karneval är en årlig folkfest!

10-11 juni – Gamla Uppsala museum

Vikingaskola: pilbågsskytte

Varje lördag och söndag under sommaren kl. 14.00 håller Gamla Uppsala museum Vikingaskola med roliga aktiviteter för barnfamiljer. Den här helgen får du lära dig skjuta med pil och båge!

11 juni – Studenternas

Sirius vs IFK Göteborg

Sirius herrar tar emot IFK Göteborg hemma på Studenternas i den sista allsvenska hemmamatchen innan sommaruppehållet. Jakten efter viktiga poäng fortsätter för de blåsvarta, heja fram dem i solskenet!

10 juni – Parksnäckan

Timbuktu, Looptroop Rockers & Helt Off

Vilken kväll, vilken lineup! Timbuktu, som till rötterna med en klassisk hiphop-show tillsammans med vännerna Julimar Santos, Esther Kirabo och DJ Large. OVanpå det – Looptroop Rockers OCH comeback för roots reggae-influerade Helt Off. Missa inte denna lördsgskväll i stadsträgården och Parksnäckan!

9–10 juni – Fyrishov

SM i fäktning

Den svenska fäktningseliten ska göra upp om medaljerna när Svenska Mästerskapen i fäktning kommer till Fyrishov!