Evenemang i Uppsala just nu

Veckans evenemang
27 mars–2 april

Här tipsar vi om några höjdpunkter från den här veckans evenemang i Uppsala. Vill du ha en ännu mer evenemangstips – besök sajten Heja Uppsala eller Kubik Uppsala för barn och unga.

27 mars–13 maj – Stadsteatern

olofolof

Olof Rudbeck. Kanske är han den mest färgsprakande, egensinniga personlighet Uppsala någonsin hyst. Nu är det äntligen dags för en hyllning till detta universalgeni! En vindlande och anakronistisk musikteaterföreställning, en komedi om vetenskapsmannens stormiga liv.

Hans Marklund och Anders Lundin, bägge kända från scen och TV, har skapat en galen komedi med Olof Rudbeck i centrum och Uppsala i fonden. Det blir sketcher, massor av sång, musik och dans.

31 mars – Reginateatern

Jonathan Johansson

Jonathan Johansson besitter ett av Sveriges mest angelägna artistskap. Under våren 2023 ger han sig för första gången ut på en soloturné, som gör nedslag på mindre scener runtom i landet. Missa inte denna möjlighet att uppleva en av Sveriges starkaste artistkataloger på ett nytt, avskalat och intimt sätt.

31 mars – UKK

Malena Ernman - 30 år på scenen

Malena summerar sina första tre decennier på scenen med en färgstark konsert på hemmascenen i Uppsala. Russinen plockas ur nästan tusen år av musik och Malena bjuder på allt från Purcell till pop. Med sig på scenen har hon sina närmsta musikervänner, kör och stråkar. En sprakande musikfest väntar!

31 mars – Universitetsaulan

Jon Henrik Fjällgren

Jon Henrik med sitt band bjuder in till en sprakande och trollbindande konsert med starkt budskap på Jon Henriks unika sätt. Det blir en musikalisk resa som är en hyllning till jorden och naturen vi lever i. Den traditionella jojken blandas med musik ifrån några av Jon Henriks favoritartister såsom Elvis Presley, Johnny Cash, Eva Cassidy med flera.

1 april–6 juni – Bror Hjorths Hus

Gunilla Bergström - Originalillustrationer

Gunilla Bergström (1942–2021) har skapat en av Sveriges mest älskade bilderbokskaraktärer: Alfons Åberg. Bror Hjorths Hus visar en utställning med originalillustrationer från sex av hennes totalt tjugosex Alfonsböcker. Bilderna visas i en lekfullt gestaltad och färgstark utställningsmiljö.

1 april – Studenternas

Hemmapremiär Damallsvenskan

IK Uppsala spelar första matchen som allsvenskt lag på hemmaplanen Studenternas! För motståndet sår Hammarby IF. Kom ned och heja fram laget till tre nya poäng!