Evenemang i Uppsala just nu

Veckans evenemang
2-8 oktober

Här tipsar vi om några höjdpunkter från den här veckans evenemang i Uppsala. Vill du ha en ännu mer evenemangstips – besök sajten Heja Uppsala eller Kubik Uppsala för barn och unga.

Events for English speakers

5-22 oktober - Hospitalets park

Ny utställning: Träden de tala

En unik utställning med lokala rötter, bokstavligt talat! Många av träden i Hospitalets park är unika på grund av sin storlek och sällsynthet. I den här utställningen har flera konstnärer valt varsitt träd att arbeta utifrån, genom valfritt konstnärligt uttryck – som performance, skulptur, video eller måleri.

5 oktober – Granit, Svartbäcksgatan 8

Premiär för heminredningsbutiken Granit

Granit är en populär butikskedja där du hittar både smart och snygg skandinavisk inredning med inspiration från naturen. Den 5:e oktober öppnar de en ny butik på Uppsalas gågata, och det firas såklart med en inflyttningsfest – det utlovas mingel, tilltugg, dryck, musik och öppningserbjudanden.

7 okt – Gamla Uppsala Museum

Lyssna och spela på forntida instrument

Stenålderspipa, järnålderslur, medeltida rommelpot och harpa – upptäck musikinstrument gjorda efter arkeologiska fynd från forntid och tidig medeltid på Gamla Uppsala museum. Vissa av instrumenten kan du till och med få provspela själv under eventet Hur lät forntiden?

7 oktober - Alnäs Friluftsgård och Kultur

Höstfest med marknad, loppis och utefika

Välkomna hösten vid härliga Alnäs Friluftsgård och Kultur, precis intill sjön Ekoln. Höstfesten är fullmatad med härliga aktiviteter. Vad sägs till exempel om marknad med lokalt hantverk, mumsig utomhusmat, loppis, barnaktiviteter, att testa den spännande höghöjdsbanan eller sjunga utomhus-karaoke?

7 oktober – Uppsala Konsert & Kongress

Skratta med komikern Nour El Refai

Nour El Refai är en av Sveriges vassaste och mest pricksäkra komiker. Nya standupföreställningen ”Nour el Refai – Säger skämt i ca 75 min” landar i Uppsala den 7 oktober. Det blir tänkvärt, syrligt men framför allt väldigt roligt.