Evenemang i Uppsala just nu

Veckans evenemang:
15-21 april

Här tipsar vi om några höjdpunkter från veckans evenemang i Uppsala. Vill du ha ännu fler evenemangstips – besök sajten Heja Uppsala. Hos Kubik Uppsala hittar du tips på event för barn och unga.

See events for English speakers here

20 + 21 april – Uppsala Universitets Aula

Njut av en vårkonsert med Orphei Drängar

Välkomna våren med vackra stämmor från Uppsalas stolthet Orphei Drängar – som anses vara en av världens främsta manskörer. OD, som de kallas i folkmun, erbjuder publiken musik med igenkänning och även några nya musikaliska bekantskaper. Under vårkonserterna gästspelar även två av Sveriges mest etablerade barock- och folkmusiker, Erik Rydvall och Kristine West. Konserterna äger rum i universitets pampiga aula och är mycket populära – så se till att boka biljett.

20 april – Clarion Hotel Gillet

Smaka Uppsalas nya gin på Clarion Gillets takeover

Du har väl inte missat att Uppsala har fått en alldeles egen gin? Detta firar Clarion Hotell Gillet tillsammans med ginmakarna på Uppsala Gin. Den 20 arpil bjuder man in till en bar takeover – passande nog eftersom detta datum även är Svenska gin & tonic-dagen. I hotellets restaurang Social Bar & Bistro serveras cocktails medan DJ Martinez levererar schysst musik.

21 april – Linnéträdgården

Få vårkänsla deluxe i Linnéträdgården

Den anrika Linnéträdgården är en grönskande oas mitt i centrala Uppsala. I helgen kan du maxa vårkänslan och tjuvtitta på vårens blommor – följ med botanisten på en vandring bland blommande sippor och nunnornas favoriter, i Carl von Linnés eget vårkvarter.

19 april – Reginateatern

Se gästspelande teatern ”Handbok för husmödrar” på Regina

Följ en husmor i tre olika tidsåldrar, från 50-tal till nutid. I den här pjäsen skildras hemmafrun Esters liv –  ensamheten, den ekonomiska livegenheten och ”kvinnosjukdomar” som det ännu inte finns något namn på. Det är en gripande berättelse om alla de tusentals kvinnor som i tysthet alltid rörde sig lite i periferin, bakom spetsgardinerna, i förklädena och bland husmanskosten. ”Handbok för husmödrar” är producerad av Regionteatern Blekinge Kronoberg och gästar Reginateatern i Uppsala för en kväll!

18 april – Flera platser

Fira Aspens dag vid Islandsfallet

Vid den här tiden på året vandrar hundratals aspar upp via fisktrappan vid Islandsfallet, för att leka inne i centrala Uppsala. Aspen är Upplands imponerande landskapsfisk, som är över halvmetern lång. Under Aspens dag kommer Upplandsstiftelsen att fånga asp och märka dem, vilket ger dig möjligheten att få se dessa mäktiga fiskar på nära håll. Passa även på att besöka utställningarna i Pumphuset på andra sidan Fyrisån, eller att ta en cykelvänlig tipsrunda med familjen. Håll koll på information från arrangören, eftersom ändringar kan komma att ske.