Evenemang i Uppsala just nu

Veckans evenemang
19–25 september

Här tipsar vi om några höjdpunkter från den här veckans evenemang i Uppsala. Vill du ha en ännu mer evenemangstips – besök sajten Heja Uppsala eller Kubik Uppsala för barn och unga.

19 september – Stadsbiblioteket

Författarbesök: Bianca Kronlöf

Bianca Kronlöf är komiker och skådespelare som sedan 2021 också är författare. I hennes första bok Brev till mannen vänder hon sig till alla män och försöker skapa manligt engagemang för den feministiska kampen. Nu kommer Bianca Kronlöf till Stadsbiblitoeket för ett samtal med kulturjournalisten Ellinor Skagegård!

20–24 september – Vaksala Torg

Internationell matfestival

Festivalen International Food Festival gör ett stopp på Vaksala Torg i Uppsala. Här kan du i hela fem dagar smaka god mat från världens alla hörn!

22–24 september – Reginateatern

Ordsprak: Internationell poesifestival

Gillar du poesi? Titta här! Den 22–24 september går Ordsprak − Uppsala International Poetry Festival av stapeln. Ordsprak är världens mötesplats för den bästa estradpoesin.

22–25 september – Uppsala

Uppsala Fotofestival

Den 22–25 september kommer Uppsala fyllas av fotografisk konst med ”barndom” som tema. Vartannat år i Uppsala går Uppsala Fotofestival av stapeln och nu är det dags igen!

22–25 september – Uppsala

Uppsala Fashion Weekend

Uppsala Fashion Weekend arrangeras för 12:e året i rad. En fullspäckad helg med modevisning och erbjudanden i Uppsala citys butiker!

24 september – Stadshuset

Invigning av stadshuset

Det är dags för invigning av Stadshuset. Här bjuds det på underhållning för både stora och små. Ta chansen att upptäcka husets utbud, arkitektur och funktioner med egna ögon!

25 september – Uppsala Konsert & Kongress

Mando Diao

Ett av Sveriges mest uppskattade liveband kommer till Uppsala Konsert & Kongress – Mando Diao! Det blir en vacker och njutbar kväll och ett minne för livet för alla fans till bandet.