Heureka! Välsmort företagsstöd får näringslivet att växa.

Tisdag 2 juli 15.00–15.45

Med växande städer följer nya samhällsutmaningar som kräver innovativa lösningar. Lösningar som förenar tillväxt och fler arbetstillfällen med ekologiskt och socialt hållbar utveckling. Hur skapar vi en miljö där ett innovativt näringsliv kan blomstra?

Uppsala växer och nya, innovativa lösningar krävs för att förena tillväxt och fler arbetstillfällen med ekologiskt och socialt hållbar utveckling. I Uppsala finns ett sammansvetsat innovationsstödsystem som hjälper innovatörer, startups och tillväxtföretag. Bakom stödet står flera aktörer, bland andra innovationskontoren vid Uppsala universitet och SLU, stiftelsen Drivhuset, Connect och en inkubator och accelerator i världsklass, UIC. Hur skapar vi en miljö där ett innovativt näringsliv kan blomstra och samverka med akademi och det offentliga? Vilka nya lösningar för tillväxt och hållbarhet utvecklas i Uppsala?

Under detta seminarium kommer några av Uppsalas mest spännande och innovativa företag presentera sig. Hur startade deras bolag? Vad sysslar de med? Vad är deras visioner?

Programvärdar

  • Caroline Hoffstedt (S), kommunalråd, Uppsala kommun
  • Jonas Segersam (KD), kommunalråd, Uppsala kommun

Moderator

Charlotte Skott, näringslivsdirektör Uppsala kommun

Medverkande

  • Mia Phillipson, professor i fysiologi och grundare av Ilya Pharma
  • Inanna Lallerstedt och Louise Kullmar, grundare, Nodified
  • Anders Murman, grundare och VD, Deversify
  • Linus Baihofer Werner, grundare och VD, Save By Solar

Tillbaka till program 2 juli

Följ oss i Almedalen

Följ Uppsala i Almedalen i sociala medier och vårt flöde på Facebook för aktuella händelser och aktiviteter under Almedalsveckan. #uppsalaialmedalen, #uppsalaväxer

Är du inte på plats eller vill se våra seminarium i efterhand?
Följ vår YouTube-kanal där vi kommer livesända direkt från Visby.