Hur kan vi minska vårt klimatavtryck? Så gör Världens klimatstad.

Måndag 1 juli 11.00–11.45

70 procent av världens befolkning väntas bo i städer år 2050. Det medför stora miljö-och klimatutmaningar men också möjligheter. Tillsammans kan kommun, näringsliv och civilsamhälle bidra till en hållbar omställning genom att främja hållbara livsstilar i samarbete med engagerade medborgare.

Uppsala utsågs till årets klimatstad 2018 av Världsnaturfonden och fortsätter nu arbetet för att uppnå hållbar utveckling och minskad klimatpåverkan. Städerna kommer påverka framtiden mycket, inte minst då 70 procent av världens befolkning väntas bo i städer år 2050. Det innebär utmaningar, men samtidigt rymmer staden också stora möjligheter. Hur kan medborgarnas kunskaper, deltagande och engagemang inom klimat- och miljöfrågor användas som drivkraft för att komma närmare visionen om en hållbar stad? Genom att visa hur kommun, näringsliv och civilsamhälle samverkar för att främja hållbara livsstilar och underlätta mer hållbara val i vardagen tar Uppsala täten i omställningen mot ett resurseffektivt och hållbart samhälle.

Programvärd

Linda Eskilsson (MP), kommunalråd, Uppsala kommun

Moderator

Björn Sigurdson, klimatstrateg, Uppsala kommun

Deltagare i panelen

  • Antje Jackelén, ärkebiskop, Svenska kyrkan
  • Stefan Sandberg, VD, Uppsalahem
  • Olga Kordas, programchef, Viable Cities
  • Linnéa Haeggström, kampanjledare, Klimatlätt

Tillbaka till program 1 juli

Följ oss i Almedalen

Följ Uppsala i Almedalen i sociala medier och vårt flöde på Facebook för aktuella händelser och aktiviteter under Almedalsveckan. #uppsalaialmedalen, #uppsalaväxer

Är du inte på plats eller vill se våra seminarium i efterhand?
Följ vår YouTube-kanal där vi kommer livesända direkt från Visby.