Run & find

Pelles Äventyr

Pelles Äventyr

Var katten är Frallan?

Upptäck Pelle Svanslös hemstad genom att spela Pelles roliga mobilspel! Pelle och hans vänner råkar ständigt ut för nya äventyr på olika platser i Uppsala. För att hjälpa dem behöver du ta dig till platserna och klara av uppdragen. I Stadsträdgården måste du hjälpa Pelle när han trillat i Fyrisån, och i Carolinaparken/Engelska parken hjälper vi Fritz och Frida att hitta deras minsta kattunge Frallan som har sprungit och gömt sig.

Anslut enkelt till spelet via QR-kod på platserna eller genom länkar nedan. Du spelar bäst Pelles Äventyr i smartphone eller surfplatta. Spelet är kostnadsfritt och passar barn mellan cirka 3-9 år.
Spela Pelles Äventyr

Spelen går ut på att vara snäll och leta rätt på olika föremål för att hjälpa Pelle och hans kattvänner. Föremålen finns utspridda på de olika platserna som du ser på kartan. Du samlar föremål genom att gå till platsen. När du hjälper Pelle stöter du förstås också på elakingarna i Pelles värld. Akta dig för dem. De vill försöka hindra dig från att vinna. För att förstöra för dig kan de ta föremålen ifrån dig!

Pelle har dåligt flyt

Pelle har trillat ner i Fyrisån och driver in i Uppsala, förbi Stadsträdgården. Men hur ska han kunna ta sig upp? Hjälp Pelle genom att samla flythjälpmedel och kasta i vattnet! På olika platser i Stadsträdgården och längs med ån finns kvarglömda badbollar, en och annan livboj och till och med en liten räddningsflotte. Du hittar dem genom att spela spelet och söka efter dem med hjälp av kartan.

Men se upp! Gå inte för nära ån så du själv trillar i och se upp för fiskmåsarna och Måns! De tycker nämligen inte alls om att du skräpar ned i ån med livbojar eller att du försöker att hjälpa Pelle. Därför gör de allt för att hindra dig. Men du har ju ett viktigt uppdrag! Du får snällpoäng när du samlar livbojar. Om du lyckas samla alla flythjälpmedel så räddar du Pelle och blir en riktig snällhjälte. Kom igen nu, Pelle behöver din hjälp!

Plats: Stadsträdgården

Länk till spelet hittar du här.

Hahaha! Jag har kurr-kurr-kurragömt mig.

frallan-i-engelska-parken

Var katten är Frallan?

Frallan har rymt och leker kurragömma någonstans i Engelska parken. Men var kan han vara? Hjälp Fritz och Frida att leta rätt på honom. På olika ställen i parken finns ledtrådar och andra katter som kan ha sett Frallan. Använd kartan för att söka ledtrådar och hitta Frallan.

Men se upp! Elaka Måns med följeslagarna Bill & Bull vill sätta käppar i hjulet. De tycker nämligen inte alls att du ska hitta Frallan och gör allt för att hindra dig. Men du har ett viktigt uppdrag! Du får snällpoäng när du hjälper Fritz och Frida att samla ledtrådar. Om du lyckas riktigt bra i letandet så hittar Fritz och Frida Frallan och du blir en riktig snällhjälte. Kom igen nu, sätt igång och leta!

Plats: Engelska Parken

Länk till spelet hittar du här.

 

Här finns en karta som hjälper dig att hitta i Pelles kvarter.

Var Katten är Frallan?

Pelle har dåligt flyt

Upptäck Pelle Svanslös hemstad