Badplatser

I Uppsala råder det ingen brist på badmöjligheter, här kan du ta ett dopp, simma och leka året om.

Hitta din favorit bland alla badplatser i Uppsala kommun

När solen skiner kan vara dags att bege sig till någon av stadens alla badplatser. Uppsala med omnejd myllrar av små vikar och sjöar med möjligheter till sol, bad och lek. Badstränder och gräsmattor varvas med klippor och bryggor som skjuter ut i vattnet. Fyrishov i centrala Uppsala har ett inhägnat sommarbad med tempererade pooler, utomhusduschar och solstolar.

Du som har hund kan besöka hundbaden i Fjällnora, Siggefora eller Storvadsbadet där din fyrfota vän också kan ta ett dopp.

Tänk på att kolla Uppsala kommuns information kring algblomning, innan du besöker badplatserna.

Tips på badplatser

Runt om i kommunen hittar du sommarparadis för såväl stora som små, några med flytbryggor och trampbåtar för vattenlek. I anslutning hittar du ofta stora gräsytor för aktiviteter som volleyboll och brännboll, lekplatser, kiosker och serveringar. På en del av friluftsbaden finns även möjlighet att hyra roddbåt, kanot eller kajak.  Det finns även små gömda pärlor för dig som är på jakt efter något mindre och lugnare.

Fjällnorabadet
Hammarskogsbadet
Lyssnaängsbadet
Storvadsbadet
Wikbadet

Uppsala erbjuder också inomhusanläggningar

Under årets kallare dagar kan du besöka något av stadens inomhusbad där stor som liten kan bada, lattja, plaska och ha roligt. Under samma tak hittar du allt från vattenrutschbanor och fontäner till varma bubbelpooler, motionsbassänger och bastu. Utbudet skiftar mellan de olika anläggningarna.

Fyrishov Äventyrsbad
Gottsundabadet

Bälingebadet

Bälingebadet är ett utomhusbad norr om Uppsala med tre uppvärmda pooler. Här hittar du en 25 meters bassäng, en mindre undervisningsbassäng och en pool för de allra minsta barnen.

Förutom bad i uppvärmd pool finns det även möjlighet att spela minigolf och fotbollsbiljard.

Badet är öppet under hela sommaren (1 juni-31 augusti).

Fyrishov Äventyrsbad