Badplatser | Natur & friluftsliv

Badplatser

Badplatser i Uppsala

I Uppsala råder det ingen brist på badmöjligheter, här kan du ta ett dopp, simma och leka året om.

Wiks-slott_2012_badbrygga

När solen skiner kan vara dags att bege sig till någon av stadens alla badplatser. Uppsala med omnejd myllrar av små vikar och sjöar med möjligheter till sol, bad och lek. Badstränder och gräsmattor varvas med klippor och bryggor som skjuter ut i vattnet.

Hitta din favorit bland alla badplatser i Uppsala kommun

Runt om i kommunen hittar du sommarparadis för såväl stora som små, några med flytbryggor och trampbåtar för vattenlek. I anslutning hittar du ofta stora gräsytor för aktiviteter som volleyboll och brännboll, lekplatser, kiosker och serveringar. På en del av friluftsbaden finns även möjlighet att hyra roddbåt, kanot eller kajak.  Det finns även små gömda pärlor för dig som är på jakt efter något mindre och lugnare.

Fyrishov i centrala Uppsala har ett inhägnat sommarbad med tempererade pooler, utomhusduschar och solstolar.

Du som har hund kan besöka hundbaden i Fjällnora, Siggefora eller Storvadsbadet där din fyrfota vän också kan ta ett dopp.

Uppsala erbjuder också inomhusanläggningar

Under årets kallare dagar kan du besöka något av stadens inomhusbad där stor som liten kan bada, lattja, plaska och ha roligt. Under samma tak hittar du allt från vattenrutschbanor och fontäner till varma bubbelpooler, motionsbassänger och bastu. Utbudet skiftar mellan de olika anläggningarna.