Evenemang i Uppsala just nu

Veckans evenemang:
22-28 april

Här tipsar vi om några höjdpunkter från veckans evenemang i Uppsala. Vill du ha ännu fler evenemangstips – besök sajten Heja Uppsala. Hos Kubik Uppsala hittar du tips på event för barn och unga.

See events for English speakers here

24-27 april – Reginateatern

Gå på festival med improvisationsteater i världsklass

Under fyra dagar kommer välrenommerade improvisationsteatergrupper från hela världen till Reginateatern i Uppsala, för att bjuda på unika shower som skapas framför dig. #SWIMP, Sweden International Improv Festival, har ordnats sedan 2015 och som publik kan du förvänta dig improvisationsteater i världsklass, som du bara kan uppleva just där och då.

24 april – Joy’s Foodbar

Sticka tillsammans med andra på Joy’s Foodbar

Ta med ditt lilla eller stora virk- eller stickprojekt till Joy’s Foodbar och träffa andra som delar ditt intresse, samtidigt som du njuter av en god middag eller fika. Utöver maten du köper är eventet gratis och alla är välkomna – nybörjare som erfarna.

24 april – 8 maj – Uppsala Stadsteater

Se Ungdomsensemblens nya pjäs på stadsteatern

Hur är det att som ung växa upp i en tid när det ibland känns som apokalypsen är i antågande?
Allt eller inget är den tionde föreställningen med Uppsala Stadsteaters ungdomsensemble. Varje höst sätts en ny grupp ihop och tillsammans med dramapedagogen Maria Trost skapas en föreställning byggd på ensemblens egna tankar och erfarenheter.

Hela veckan – Uppsala

Välkomna våren med en utflykt i naturen

Vårtemperaturerna verkar återvända till Uppsala i slutet av veckan – ett perfekt tillfälle att utforska de många och trevliga naturområden som omger staden. Grilla korv i Fjälllnora, besök fågeltornet i Hammarskog eller besök gravfältet från järnåldern i Fullerö backar. Läs vår guide till utflykter utanför Uppsala!

27 april – Pumphuset eller Clarion Hotel Gillet

Byt kläder hos Pumphuset eller Clarion Gillet

Passa på att uppdatera vårgarderoben på ett hållbart sätt i helgen! Den 27 april har Naturskyddsföreningen utlyst en nationell klädbytardag och i Uppsala kan du delta i klädbytarevent hos Pumphuset intill Fyrisån eller på Clarion Hotell Gillet i city. Läs mer hur du lämnar in och byter till dig plagg hos respektive arrangör.

Fira sista april i Uppsala

Guide till Valborg

Börja planera inför det stora Valborgsfirandet i Uppsala