Retro och vintage i Uppsala

Second hand-butiker med begagnade möbler och inredning

Handla second hand är både roligt och miljövänligt. I Uppsala hittar du en rad inspirerande inredningsbutiker med retromöbler och vintagefynd. Här är våra utvalda tips!

Retrolyckan – inredningsbutik i Uppsala med 40- och 70-tals möbler

Att handla möbler som klarat tidens test är ett klokt sätt att inreda hållbart. Många av 40- och 70-talets vintagemöbler har blivit tidlösa klassiker och riktiga guldklimpar i antiksamlarnas ögon. Dessutom matchar de ofta lika fint till samtida som modern inredning. Allt detta vet butiken Retrolyckan i Uppsala mycket väl. Ett stenkast bort från stadskärnan bjuder denna hemtrevliga butik på inspiration och kanske ett och annat ha-begär i form av inredningsdetaljer och större möbler från just dessa årtionden. Gör som många uppsaliensiska vintagefantaster redan gjort: finn lyckan på Retrolyckan! 

Adress till retrobutiken:

Torbjörnsgatan 1, 753 35 Uppsala

Erikshjälpen – Second hand-butik i Uppsala med goda ändamål

Är du ute efter en väldig mängd produkter och ett riktigt brett utbud av retro och vintage i Uppsala passar en tur till Boländerna perfekt. Där hittar du Erikshjälpen, en imponerande stor second hand-butik, där unika guldfynd och intressant design bara är några av de möjliga kapen. Samtidigt medverkar dessa kap till att skapa en hållbar planet. Erikshjälpen är en barnrättsorganisation, vars butiksintäkter bidrar till gottgörande ändamål genom att bekämpa barnfattigdom i världen.

Adress till Erikshjälpen i Uppsala:

Bolandsgatan 8A, 753 23 Uppsala

Stadsmissionen – Butiker i Uppsala med second hand-möbler

En annan organisation med second hand-butiker och stora hjärtan är Stadsmissionen, som också arbetar för en mänskligare värld. I Uppsala har Stadsmissionen tre butiker: en i Gränby, en i Gottsunda, och en outlet i Boländerna. Här kan du införskaffa inredning till hemmet med extra gott samvete. Inte nog med att det är idealiskt för miljön att återanvända – intäkterna går till att få fler människor i arbete och att hjälpa utsatta i samhället.

Adresser till Stadsmissionens butiker i Uppsala:

Gränbystadens Galleria – Marknadsgatan 1, 754 60 Uppsala

Gottsunda Centrum – Valthornsvägen 7, 756 50 Uppsala

Outlet Boländerna – Bolandsgatan 15C, 753 23 Uppsala

Retromöbler – Förstklassig skandinavisk design i Uppsala

I ett gatuhörn i lummiga men stadsnära Fålhagen hittar vi Retromöbler. I denna Uppsalabutik hittar du noga utvalda retro- och vintagemöbler från Danmark, Finland och andra nordiska länder, som andas välgenomtänkt design. Kanske för att de är handplockade av ägaren själv, tack vare flertalet resor och kontakter genom Skandinavien. På butikens Instagramkonto hittar du inte bara de senast inkomna skatterna, utan även information om besöks- och öppettider, vilka anpassats till rådande tider. 

Adress till retrobutiken:

Fålhagsleden 2, 753 24 Uppsala

Uppsala Antik och Vintage – retropärlor från 1900-talet

Kan du inte få nog av vackra ting från förr? Unna dig en tur till Uppsala Antik och Vintage. Bara tio minuters promenad från Retromöbler hittar du denna juvel till second hand-butik. Utbudets tonvikt ligger på den första halvan av 1900-talet, men en del antika fynd kan också göras. Alltifrån byråer i teak till lampskärmar i Marimekkotyger är omsorgsfullt utvalda och får ta plats likväl i butiken som på Instagram, där du även finner uppdaterad information om öppettider. 

Adress till vintagebutiken:

Hjalmar Brantingsgatan 4a , 753 28 Uppsala