Restauranger för barnfamiljer i Uppsala city

Vilka barnvänliga restauranger finns i Uppsala?

Att äta ute med ett gäng småbarn i släptåg innebär sannerligen sina utmaningar. Långt ifrån alla restauranger välkomnar, passar barnfamiljens behov eller serverar mat som barnen uppskattar. Därför är det på sin plats att vi tipsar om några barnvänliga restauranger i Uppsala city.

Cirkus och minirätter på Pinchos

Pinchos är ett säkert kort om ni söker en barnvänlig restaurang. Barnen älskar det roliga cirkustemat och får själva välja sina egna smårätter i appen. Pinchos har två restauranger Uppsala, i city och i Gränbystaden.

Klostergatan 6-8

Gränbystaden, Marknadsgatan 3J

 

Asiatisk buffé = barnsuccé! 

Asiatiska bufféer av alla dess slag är tacksamt för en stor och hungrig barnfamilj. Barnen hittar alltid sin absoluta favorit på buffén och får plocka den själv. I Uppsalas eget “Chinatown”, Bredgränd, finns ett stort antal mumsiga bufféer att frossa i. Kungsängsgatan erbjuder också flera asiatiska restaurangpärlor.

Golden ChinaKungsängsgatan 23

Asia GrillKungsängsgatan 20

Amazing ThaiDragarbrunnsgatan 46

China River – Kungsgatan 57A

China Garden – Kungsgatan 55

Stationen_uteservering_uppsala

Stationen – för alla åldrar

Brasserie Stationen i Uppsalas gamla centralstation gillar alla – stora som små. Här behöver inte föräldrarna offra en god middag så att barnen ska bli nöjda och glada. Fråga efter barnmenyn! Tillsammans äter ni det bästa från det franska, brittiska och italienska köket.

Olof Palmes plats 6

 

Koh Phangan – en slice av Thailand

Saknar ni Thailand? Vilken tur då att Koh Phangan har byggt en thailändsk oas på Fyristorg. Förvänta er storögda ögon på barnen när ni kliver in i regnskogen och ska äta middag i en strandhydda av bambu. Currymarinerade kycklingspett med jordnötsssås är en storsäljare på barnmenyn. Spänningen stiger ytterligare när ovädret plötsligt drar in över restauranggolvet!

Fyristorg 2

 

Smaskig pizzabuffé hos Panini

Vilket barn gillar inte pizza eller pasta? Panini i S:t Per Gallerian har varit experter på italienska trotjänare sedan 1989. Man gör egen färsk pasta och dukar dagligen upp till en “all you can eat buffet” av surdegspizza. Smaklig måltid!

S:t Persgatan 10

 

Något för alla på Egon

Beslutsångest? Drar matviljorna åt olika håll? Gå till Egon i Forumkvarteret, här finns garanterat något för alla i familjen. Välj mellan pasta, hamburgare, pizza, köttbitar, vegetariskt, fisk, sallader, smörgåsar, barnmat och efterrätter.

Forumkvarteret

mat

En burgare sitter aldrig fel!

Det råder verkligen ingen brist på bra hamburgerhak i Uppsala. Två av de senaste tillskotten är de populära kedjorna Tugg Burgers och Brödernas, som senaste åren svept över landet med sina kvalitetsburgare. Kombinationen hamburgare, pommes och milkshake gör det inte svårt att locka med kidsen!

Tugg Burgers – Dragarbrunnsgatan 50a

Brödernas – St: Persgatan 12