Rullande restauranger

Food trucks i Uppsala värda en omväg

Vita dukar och fine dining i all ära. Ibland vill man bara ta något gott i farten, utan att för den delen kompromissa med smak och upplevelse. Sedan food trucksen rullade in på våra gator och torg har ribban för svensk snabbmat höjts rejält. Hungrig? Nedan listar vi ett antal food trucks i Uppsala som kittlar fint i kistan.

food truck

Falafelfajten på S:t Eriks torg

Nedanför Uppsala Domkyrka, S:t Eriks torg, hittar du skådeplatsen för vad som i folkmun kallats ”Falafelkriget” – Dr. Falafel vs. Ramos Falafel (före detta Mr. Falafel). Skämt åsido, det finns plats för båda dessa food trucks i Uppsala som serverar äkta och hemlagad falafel. Självklart lagad på sina egna hemliga recept. Dr. Falafel, som med sin odödliga slogan “Mer falafel, mindre rasism” är en riktig Uppsalaikon, men underdogen Ramos Falafel har nästan lika många hängivna stammisar. Vilken som är godast? Smaken är bekant som baken. Ta en av varje säger vi!

Curry Buddies – en vegansk food truck

Känner du för stunden inget sug efter falafel? Du behöver inte gå långt för att hitta nästa stjärna på den Uppsaliensiska food truck-himlen. Curry Buddies, som ligger precis bredvid falafelvagnarna på S:t Eriks torg, är en helvegansk food truck  inspirerad av köken från Bangladesh, Indien, Pakistan och Sri Lanka. Utsökt, roligt och djurvänligt!

Legenden om Dylan’s Grill expanderar

Dylan’s Grill var länge en trygg hemlighet hos framförallt byggarbetare som gärna tog omvägen förbi Librobäck för en drypande god hamburgare. Ryktet om Dylan Frantz food truck i Uppsala spreds snart som en löpeld och den höga efterfrågan medförde att han expanderade sin verksamhet. 

Dylan Frantz har numera vidgat sin kulinariska horisont bortom hamburgare, pommes och läskande milkshakes. Inriktningen är förvisso fortfarande amerikansk, men Dylan’s BBQ Spot är motsatsen till snabbmat. Här är tillagas allt utifrån filosofin “low and slow”. Med andra ord amerikansk barbeque i Stenhagen med hjärtat på rätt ställe.

Buns-to-go!

Buns to go serverar omåttligt populära baobuns med fyllning, pulled pork, friterad kyckling, vegobun, även en baobun med pulled pork och sin egengjorda blåbärsaioli. Givetvis finns alltid en smash burger på menyn och glutenfria bröd! Du hittar dem på Bolandsgatan 8B, vid Volvo Wist