Rullande restauranger

Food trucks i Uppsala värda en omväg

Vita dukar och fine dining i all ära. Ibland vill man bara ta något gott i farten, utan att för den delen kompromissa med smak och upplevelse. Sedan food trucksen rullade in på våra gator och torg har ribban för svensk snabbmat höjts rejält. Hungrig? Nedan listar vi ett antal food trucks i Uppsala som kittlar fint i kistan.

food truck

Falafelfajten på S:t Eriks torg

Nedanför Uppsala Domkyrka, S:t Eriks torg, hittar du skådeplatsen för vad som i folkmun kallats ”Falafelkriget” – Dr. Falafel vs. Ramos Falafel (före detta Mr. Falafel). Skämt åsido, det finns plats för båda dessa food trucks i Uppsala som serverar äkta och hemlagad falafel. Självklart lagad på sina egna hemliga recept. Dr. Falafel, som med sin odödliga slogan “Mer falafel, mindre rasism” är en riktig Uppsalaikon, men underdogen Ramos Falafel har nästan lika många hängivna stammisar. Vilken som är godast? Smaken är bekant som baken. Ta en av varje säger vi!

Glöm torra skal och kryddpåsar från Texmex-hyllan. Tapicante på Dragarbrunns torg serverar den äkta varan.

Curry Buddies – en vegansk food truck

Känner du för stunden inget sug efter falafel? Du behöver inte gå långt för att hitta nästa stjärna på den Uppsaliensiska food truck-himlen. Curry Buddies, som ligger precis bredvid falafelvagnarna på S:t Eriks torg, är en helvegansk food truck  inspirerad av köken från Bangladesh, Indien, Pakistan och Sri Lanka. Utsökt, roligt och djurvänligt!

Tapicante – motsatsen till svennetacos

Glöm torra skal och kryddpåsar från Texmex-hyllan. TapicanteDragarbrunns torg serverar den äkta varan – det vill säga latinamerikansk tacos och quesadillas som gör bestående avtryck på smaklökarna. Kocken Alfis egenkomponerade tortillafyllningar med kött, kyckling, potatis eller bönor är inget mindre än en smaksensation som gör att kunderna inte kan sluta att återvända. Med eller utan koriander är upp till dig.

Legenden om Dylan’s Grill expanderar

Dylan’s Grill var länge en trygg hemlighet hos framförallt byggarbetare som gärna tog omvägen förbi Librobäck för en drypande god hamburgare. Ryktet om Dylan Frantz food truck i Uppsala spreds snart som en löpeld och den höga efterfrågan medförde att han expanderade sin verksamhet. Numera finns även en tvättäkta Dylan’s-restaurang i snabbmatsstuk i Uppsala centrum på Vaksalagatan 10, medan den gamla food trucken håller till vid Willys-butiken på Råbyvägen 97 i Gränby.

Dylan Frantz har numera vidgat sin kulinariska horisont bortom hamburgare, pommes och läskande milkshakes. Inriktningen är förvisso fortfarande amerikansk, men Dylan’s BBQ Spot är motsatsen till snabbmat. Här är tillagas allt utifrån filosofin “low and slow”. Med andra ord amerikansk barbeque i Stenhagen med hjärtat på rätt ställe.

Burgarglädje hos American Steakhouse Burgers

Saftiga burgare gjorda på högrev, bringa och talg, serverad med krispiga söt- eller potatispommes och tryffeldipp. Vattnas det i munnen? American Steakhouse Burgers är en food truck i Uppsala som i första hand prioriterar svenska och närproducerade råvaror av bästa kvalité. De flesta burgarna på menyn går även att beställa i vegetarisk variant. Definitivt värd omvägen till Jälla och Vaksala Fridhem.

Cajsa´s Kök POP UP

På Östra Ågatan erbjuder Cajsa´s Kök kalla matlådor, sallader, kaffe, kakor, dryck och godis. Du kan även köpa med dig en Picknick korg och njuta av omgivningen i rofyllda Stadsträdgården.