En guide till unika vandrarhem, herrgårdar, boutique-, och lifestyle-hotell

Unika boenden & hotell i Uppsala

Boutique, design, herrgård eller lifestyle. Kärt barn har många namn. Du som letar efter unika hotell- och boendeupplevelser i Uppsala behöver inte leta längre. Här finns några av guldkornen värda att kasta en extra blick på som gör att din vistelse i Uppsala blir extra speciell.

Hotell Villa Anna - Gastronomi och hemtrevnad nära Uppsala domkyrka

Hotel Villa Anna är ett personligt boutiqhotell där varje detalj är noga utvald för att ge sig den absolut bästa upplevelsen. Här bor du i klassiska kvarter med Uppsala domkyrka och andra historiska byggnader och platser nära inpå. Hotellet har en hemma-hos-känsla och bjuder in till många lyxiga gastronomiska upplevelser. Missa till exempel inte Villa Annas Afternoon Tea som serveras varje lördag. Avnjut noga utvalda teer, nybakat bröd, scones och bakverk och avsluta med ett glas champagne.

sovrum

Eleganta rum på Hotel Villa Anna.

Grand Hotel Hörnan - Historiskt hotell från sekelskiftet med utsikt över slott och domkyrka

Känn historiens vingslag på anrika Grand Hotell Hörnan. Hotellet, som öppnade dörrarna 1907, är centralt beläget med oslagbar utsikt över Uppsala slott, domkyrkan och stråket längs med Fyrisån. Många original detaljer finns bevarade i inredningen, men samtidigt finns alla moderna bekvämligheter du kan tänka dig. Det här är boendet för dig som är ute efter det där lilla extra. Missa inte att ta en drink i den trevliga hotellbaren, bara den är värt ett besök!

sovrum

Utsikt över Domkyrkan på Grand Hotell Hörnan.

Interaktiv karta över boenden

Här hittar du en karta över de flesta boenden i och runt Uppsala – klicka här.