En guide till unika vandrarhem, herrgårdar, boutique-, och lifestyle-hotell

Unika boenden & hotell i Uppsala

Boutique, design, herrgård eller lifestyle. Kärt barn har många namn. Du som letar efter unika hotell- och boendeupplevelser i Uppsala behöver inte leta längre. Här finns några av guldkornen värda att kasta en extra blick på som gör att din vistelse i Uppsala blir extra speciell.

villaanna_entre

Entré och uteservering på Hotel Villa Anna.

Hotell Villa Anna - Gastronomi och hemtrevnad nära Uppsala Domkyrka

Hotel Villa Anna är ett personligt boutiqhotell där varje detalj är noga utvald för att ge sig den absolut bästa upplevelsen. Här bor du i klassiska kvarter med Uppsala Domkyrka och andra historiska byggnader och platser nära inpå. Hotellet har en hemma-hos-känsla och bjuder in till många lyxiga gastronomiska upplevelser. Missa till exempel inte Villa Annas Afternoon Tea som serveras varje lördag. Avnjut noga utvalda teer, nybakat bröd, scones och bakverk och avsluta med ett glas champagne.

villaanna_sovrum

Eleganta rum på Hotel Villa Anna.

Nortuna Gård - Mysig herrgård med B&B-känsla i lantmiljö

I vacker gammal kulturbygd norr om Uppsala, i Vattholma, ligger Nortuna gård. Har bor du på i vacker herrgårdsmiljö men med mysig hemma-hos-känsla. Njut av en god natts sömn och lugnet på landet, avnjut en god frukostbuffé och besök den vackra trädgården innan du tar dig in till Uppsala för att se vad staden har att erbjuda. Nortuna gård är en del av Åstråken, ådalarna längs Vendelån och Fyrisån norr om Uppsala. Nortuna gård huserar också ett mysigt trädgårdskafé, en antikbod samt Nortuna Ostindiska Museum.

nortuna_b&b

Vackra rum på Nortuna gård.

Akademihotellet - Charmigt hotell intill Pelle Svanslös och Domkyrkan.

Akademihotellet bor du mitt i Uppsalas kulturhistoriska kvarter med stadens många besöksmål runt knuten. Från rummen på lite mindre och personliga hotellet har du utsikt mot antingen Pelle Svanslös kvarter och Carolina Redeviva eller in mot en trevlig innegård och Uppsala Domkyrka. Byggnaden är från 1930-talet, och hotellet har bevarat många charmiga originaldetaljer i både interiör som exteriör.

akademihotellet_entre2

Akademihotellets entré.

Boet - Lugnt boutiquehotell i villa nära Linnéträdgården

Det unika boutiqhotellet Boet ligger i lugna och charmiga Luthagen, med gångavstånd till Uppsala Domkyrka, Slottet, Linnéträdgården många andra unika besöksmål. Den gula 1800-tals villan är elegant inredd med original detaljer, antikviteter och moderna bekvämligheter. Boet har en lugn och tyst atmosfär, egen trädgård (perfekt för morgonkaffet) och en stor terrass. Mer hemma-hos-känsla än såhär blir det inte!

bounikt_banner

Mysig hemma-hos-känsla på Boet.

Selmas Hytt & Salong - Flytande vandrarhem i Fyrisån i centrala Uppsala

Vill du ha ett riktigt unikt boende under din Uppsala-vistelse är Selmas Hytt & Salong boendet för dig. Selmas Hytt är ett mysigt och lugnt vandrarhem inrymt på en båt i Fyrisån, ån som flyter tvärs genom staden. Här har du gångavstånd till sevärdheter, shopping, restauranger och stadens puls men får samtidigt uppleva lugnet från Fyrisån och dess omgivningar.

selmas_båt

Selmas Hytt & Salong på Fyrisån.

Grand Hotel Hörnan - Historiskt hotell från sekelskiftet med utsikt över slott och domkyrka

Känn historiens vingslag på anrika Grand Hotell Hörnan. Hotellet, som öppnade dörrarna 1907, är centralt beläget med oslagbar utsikt över Uppsala Slott, Domkyrkan och stråket längs med Fyrisån. Många original detaljer finns bevarade i inredningen, men samtidigt finns alla moderna bekvämligheter du kan tänka dig. Det här är boendet för dig som är ute efter det där lilla extra. Missa inte att ta en drink i den trevliga hotellbaren, bara den är värt ett besök!

grand_hotell

Utsikt över Domkyrkan på Grand Hotell Hörnan.