Museum & historia | Sevärdheter

Wiks slott

Wiks slott byggdes på 1400-talet och är beläget två mil sydväst om Uppsala. Wiks slott var från början en fästning som under medeltiden var ett av de starkaste fästena i Mälardalen och är idag mellansveriges bäst bevarade senmedeltida borg.

År 1923 köptes slottet med tillhörande byggnader av Uppsala läns landsting (idag Region Uppsala). Idag finns hotell- och konferensverksamhet samt ett café på Wiks slott, på området i egna lokaler finns också en folkhögskola.  För mer information samt bokning av hotell och konferens, besök Wiks slott hemsida.

Wiks slottscafé

Wiks slottscafé är en KRAV-certifierad lunchrestaurang och café.

Wiks Badplats

På somrarna är slottets badplats ett uppskattat utflyktsmål. Badplatsen är utrustad med en tillgänglighetsanpassad badramp.

Upptäck naturstigen

Wikstigen (3,2 km) tar dig genom lövskogar, beteshagar och förbi äppellunden. Vill du gå kortare väljer du Genvägen en 1,2 km lång rundslinga mitt i parken. Köp gärna med dig något gott från caféet och njut av under promenaden, det finns bänkar med utsikt över Lårstaviken

Tipsrunda & kojbyggarland

En tipsrunda för barn och vuxna sitter uppsatt på området, hela rundan är ca 1,2 km. Wikparken inbjuder till lek och kojbygge, använd fantasin och materialet på marken för att bygga vidare på kojorna!

Karta & kontakt

Adress:
Viks mur 29
75591 Uppsala

Telefon: +46 18 611 66 60
E-post: wiks.slott@regionuppsala.se
Webb: www.wiksslott.se