Museum & historia | Sevärdheter

Wiks slott

Vackert belägen medeltidsborg

ladda ned (34)

Wiks slott byggdes på 1400-talet och är beläget två mil sydväst om Uppsala. Från början en fästning som under medeltiden var ett av de starkaste fästena i Mälardalen och idag mellansveriges bäst bevarade senmedeltida borg.

År 1923 köptes slottet med tillhörande byggnader av Uppsala läns landsting (idag Region Uppsala). Idag finns hotell- och konferensverksamhet samt ett café på Wiks slott, på området i egna lokaler finns också en folkhögskola. På somrarna är slottets badplats ett uppskattat utflyktsmål. För mer information samt bokning av hotell och konferens, besök Wiks slott hemsida.

 • Café
  Se Wiks slotts hemsida, Facebook eller Instagram för öppettider.
 • Picknick
  Handla fika i caféet och ta med dig ut på picknick i parken. Se Wiks slotts hemsida, Facebook eller Instagram för öppettider.
 • Upptäck naturstigen
  Wikstigen (3,2 km) tar dig genom lövskogar, beteshagar och förbi äppellunden. Vill du gå kortare väljer du Genvägen en 1,2 km lång rundslinga mitt i parken. Köp gärna med dig något gott från caféet och njut av under promenaden, det finns bänkar med utsikt över Lårstaviken
 • Tipsrunda & kojbyggarland
  En tipsrunda för barn och vuxna sitter uppsatt på området, hela rundan är ca 1,2 km. Wikparken inbjuder till lek och kojbygge, använd fantasin och materialet på marken för att bygga vidare på kojorna!

Faciliteter

Tillgänglighet:
Tillgängligt för rullstol och barnvagn

Karta & kontakt

Adress:

Viks mur 29

75591 Uppsala

Telefon:

+46 18 611 66 60

E-post:

wiks.slott@regionuppsala.se

Webb:

www.wiksslott.se