Restauranger & barer

Uteserveringar i Uppsala

Letar du efter de bästa uteserveringarna i Uppsala? Här är några härliga ställen där du kan njuta av både god mat och skön atmosfär – från mysiga platser vid Fyrisån till charmiga trädgårdar och historiska miljöer, från populära platser i solen till de lite mer undangömda pärlorna. Häng med och upptäck var du kan ta en drink i solen, äta något gott eller bara koppla av.

Italienskt orangeri vid ån

Trattoria Sorellina

Under sommarmånaderna har den italienska pärlan Trattoria Sorellina ett vackert orangeri precis intill den del av Fyrisån där Islandsfallet brusar behagligt. Här kan du njuta av goda drinkar, charkbrickor och andra delikatesser. Beställ in en klassisk Aperol Spritz och låtsas att du är i Italien.

 Hamnplan 5, Uppsala

Klassiskt häng vid Fyrisån

Åkanten

Åkanten är en av Uppsalas mest populära uteserveringar, belägen precis vid Fyrisån. Här kan du njuta av en vacker utsikt över ån och stadens liv och rörelse. Menyn erbjuder en varierad blandning av svenska och internationella rätter, och dryckeslistan är omfattande med allt från lokala ölsorter till fina viner. På sommaren är det en perfekt plats för att ta en drink eller en lätt måltid i solen.

S:t Eriks torg, Uppsala

Gömd pärla i trädgården

Hambergs Bakficka i Skytteanska Trädgården

Hambergs Bakficka är en liten men charmig uteservering som ligger innästlad i den lite gömda Skytteanska Trädgården. Här kan du njuta av delikata skaldjur och fiskrätter i en lugn och grön miljö. Det är ett perfekt ställe för en avkopplande och intim lunch eller middag.

Trädgårdsgatan (ingång via Valvgatan), Uppsala

People-spotting deluxe!

Stationen

För den som anländer till Uppsala är det svårt att inte ramla in på Stationen och dess enorma uteservering. I den historiska stationsbyggnaden hittar du ett ”brasserie med en smak av Paris, en bar med Londons puls och ett café med en doft av Rom” enligt dem själva och Uppsalas största uteservering enligt oss, dränkt i sol från lunch till kväll. Perfekt people-spotting ställe!

Olof Palmes plats 6, Uppsala

Exotiska drinkar i pittoreskt kvarter

Restaurang Che

Restaurang Che är en livlig restaurang belägen vid pittoreska St Eriksgränd. Uteserveringen är inbjudande och skapar en avslappnad och festlig atmosfär. Här kan du njuta av autentiska karibiska och kubanska rätter tillsammans med exotiska cocktails i ett av Uppsalas mest pittoreska kvarter.

S:t Eriks torg 4, Uppsala

Bland växter och blommor i Botaniska trädgården

Café Victoria

Café Victoria ligger i Botaniska trädgården och erbjuder en avkopplande oas mitt i staden. En perfekt plats för en fika eller lättare lunch under parasollen i skuggan av alla spirande växter. Menyn inkluderar hembakade kakor, smörgåsar och sallader, och det finns ett stort urval av kaffe och te. För den som törstar efter rosé eller en kall öl finns även det på menyn. Det är en idealisk plats för att njuta av grönskan och lugnet.

Norbyvägen 12, Uppsala

Asiatiska influenser i city

Asian Square

Mitt på Stora Torget, i det gamla Rådhuset, ligger Asian Square, även känt som ASQ. Här finns parasoller som ger skugga även när solen gassar som mest. Njut av god mat och ambitiösa cocktails med asiatiska influenser, samtidigt som du spanar på folklivet inne i centrum.

Stora Torget, Uppsala

Skön svalka med historia

Domtrappkällaren

Domtrappkällaren erbjuder skuggiga platser i de historiska delarna av Uppsala. Här sitter du i behagligt lä mellan några av Uppsalas äldsta byggnader. Maten är klassisk svensk och vinlistan är imponerande, med ett stort utbud i vinkällaren.

S:t Eriks torg 15, Uppsala

Fika i Uppsala

Trädgårdscaféer

Kaffe + trädgårdar = sommar! Upptäck Uppsalas bästa trädgårdscaféer.