Nära till allt

Urbana hotell i centrala Uppsala

Vill du bo fräscht, nytt och ständigt ha nära till Uppsalas kulturella och gastronomiska mittpunkter? Då är det här guiden för dig. Här listar vi urbana och centralt belägna hotell som gör att du får ut maximalt av din Uppsala-vistelse.

Elite Hotel Academia

Elite Hotel Academia ligger på centralt men lugnt läge intill centralstationen. Hotellet har flärdfullt inredda rum och en relaxavdelning med bastu – det perfekta stället att avsluta en fullspäckad dag av att upptäcka Uppsala. Kombinera vistelsen på hotellet med ett besök på Miss Voon högst upp i byggnaden, en asiatisk restaurang med skybar och oslagbar utsikt över Uppsala.

Suttungs gränd 6

Clarion Hotel Gillet

Clarion Hotel Gillet är ett av Uppsalas mest klassiska hotell med utmärkt service och internationell känsla, ett säkert kort helt enkelt. Här bor du centralt på stimmiga och trevliga Dragabrunnsgatan med nära till restauranger, shopping och sevärdheter. På hotellet kan du unna dig ett besök på Selma City Spa samt avnjuta en middag på restaurangen The Social Bar & Bistro som ligger i hotellets entréplan.

Dragarbrunnstorg

Radisson Blu

Precis invid Uppsala centralstation ligger eleganta Radisson Blu. Här bor du i ljusa och moderna rum och du har nära till att som Uppsala har att erbjuda när det kommer till mat, shopping eller kultur. Ett tips är att boka någon av hotellets sviter högst upp i den ståtliga byggnaden, då får du en tillhörande terrass med en oslagbar utsikt över Uppsala!

Stationsgatan 4

Scandic Uplandia

Scandic Uplandia ligger mitt i centrala Uppsala med sevärdheter, restaurangupplevelser, shopping och annat runt knuten. På Scandic Uplandia bor du bekvämt i smakfullt inredda rum med nära till allt. Hotellet ligger, likt Clarion Hotell Gillet, på mysiga Dragarbrunnsgatan, en gata fylld av restauranger, barer och caféer – perfekt för dig som vill fokusera på det kulinariska Uppsala!

Dragarbrunnsgatan 32

Hotell Von Kraemer

Hotell Von Kramer bor du bekvämt och trivsamt i ljusa och stilfulla rum. Hela hotellet är inrett i skandinavisk design med klassiska material såsom trä, sten och metall. Hotellet, som öppnade 2014, ligger på gångavstånd till city, med det ståtliga Slottet precis runt hörnet. Von Kraemer är det perfekta boendet för dig som vill ha nära till upplevelserna, men ändå vara avskild från stadens brus.

von Kraemers allé 26

Best Western Hotel Svava

Best Western Hotel Svava är ett centralt beläget hotell i det mysiga kvarteret Svava. Här bor du i hjärtat av staden och mitt emot Uppsala centralstationen. Hotellet är, med sina nyrenoverade och trivsamma rum, ett perfekt alternativ till dig som vill ha nära till Uppsalas shopping- och restaurangutbud.

Bangårdsgatan 24