Uppsala Alpina Center

Åk skidor och pulka i Sunnerstabacken

Inom Sunnerstaåsens friluftsområde finns två olika backområden – Gropbacken för pulkaåkning och Åsidan för utförsåkning med skidor och snowboard. Under säsong är både pulka- och skidbackar upplysta kvällstid. Utrustning finns att hyra hos Uppsala Slalomklubb och Aktivt Uteliv.

Åsidan

I Sunnerstabacken kan du åka slalom och snowboard. Kalla, snörika vintrar prepareras upp till tre nedfarter på åsidan med svårighetsgrad grön, blå och röd. Det finns även en mindre freestylepark. Liftkort finns att köpa i skiduthyrningen/värmestugan som ligger nedanför backe två. Värmestuga är öppen samma tider som skidbacken. Det finns även grillplatser intill backarna.

 

Gropbacken

Sunnerstabacken är även en av Uppsalas mest populära platser för pulkafantaster. När snön ligger vit på marken finns det pulkabackar i två väderstreck i gropen. Damma av snowracern och ta med en termos med varm choklad. Det finns fina grillplatser nedanför backen.

 

Sunnerstastugan

Om hungern börjar gnaga finns det även ett mysigt café i Sunnerstastugan som serverar både lunch och fika. Här finns allt från frasig våfflor till goda soppor och hamburgare.

Upptäck fler friluftsaktiviteter

Karta & kontakt

Adress:
Dag Hammarskjölds Väg 276
756 52 Uppsala

Telefon:
018-727 13 90

E-post:
info@uslk.se

Webb:
Sunnerstabacken / UAC – USLK