Mat & dryck

Restauranger för barnfamiljer i Uppsala

Vilka barnvänliga restauranger finns i Uppsala?

Att äta ute med ett gäng småbarn i släptåg innebär sannerligen sina utmaningar. Långt ifrån alla restauranger välkomnar, passar barnfamiljens behov eller serverar mat som barnen uppskattar. Därför är det på sin plats att vi tipsar om några barnvänliga restauranger i Uppsala city.

Cirkus och minirätter på Pinchos

Pinchos är ett säkert kort om ni söker en barnvänlig restaurang. Barnen älskar det roliga cirkustemat och får själva välja sina egna smårätter i appen. Pinchos har två restauranger Uppsala, mitt i city och i Gränbystaden.

Klostergatan 6-8

Gränbystaden, Marknadsgatan 3J

Asiatisk buffé = barnsuccé! 

Asiatiska bufféer av alla dess slag är tacksamt för en stor och hungrig barnfamilj. Barnen hittar alltid sin absoluta favorit på buffén och får plocka den själv. I Uppsalas eget “Chinatown”, Bredgränd, finns ett stort antal mumsiga bufféer att frossa i. Kungsängsgatan erbjuder också flera asiatiska restaurangpärlor.

Restaurant China 3 – Kungsängsgatan 20

Amazing ThaiDragarbrunnsgatan 46

China Garden – Kungsgatan 55

Koh Phangan – en slice av Thailand

Saknar ni Thailand? Vilken tur då att Koh Phangan har byggt en thailändsk oas på Fyristorg. Förvänta er storögda ögon på barnen när ni kliver in i regnskogen och ska äta middag i en strandhydda av bambu. Currymarinerade kycklingspett med jordnötsssås är en storsäljare på barnmenyn. Spänningen stiger ytterligare när ovädret plötsligt drar in över restauranggolvet!

Fyristorg 2

En burgare sitter aldrig fel!

Det råder verkligen ingen brist på bra hamburgerhak i Uppsala. Två av de senaste tillskotten är de populära kedjorna Tugg Burgers och Brödernas, som senaste åren svept över landet med sina kvalitetsburgare. Kombinationen hamburgare, pommes och milkshake gör det inte svårt att locka med kidsen!

Tugg BurgersDragarbrunnsgatan 50a

BrödernasSt: Persgatan 12

Bastard BurgersDragarbrunnsgatan 43

Knifetown BurgersDog Bar –  St Persgatan 7

Något för alla på Egon

Beslutsångest? Drar matviljorna åt olika håll? Gå till Egon i Forumkvarteret, här finns garanterat något för alla i familjen. Välj mellan pasta, hamburgare, pizza, köttbitar, vegetariskt, fisk, sallader, smörgåsar, barnmat och efterrätter.

Forumkvarteret