Pubar i Uppsala

Vid sidan av Uppsalas studentnationer hittar du flera mysiga pubar. Här finns både lokalproducerad öl och klassisk pubmat. Oavsett om du är ölfantast, musikentusiast eller mingelsugen så finns det ett ställe för dig. Här har vi samlat några av våra favoriter.

Bryggeriet Ångkvarn

Välkommen till Bryggeriet Ångkvarn. I hörnet av Bäverns gränd och Östra Ågatan, precis vid Fyrisån, ligger Uppsalas första bryggeripub. Den är sprungen ur en lång rik historia som går tillbaka till Uppsalas industrialisering. Bryggeriet är inglasat och synligt bakom baren. Är du där en kväll då bryggning pågår kan du avnjuta en öl, se bryggmästaren brygga nästa öl och känna hur doften av malt och humle sprider sig i lokalen.

Köket tillagar inspirerande rätter av närproducerade råvaror. À la carte serveras i matsalen och pubmenyn serveras i puben. Matsalen är också tillgänglig för att boka möte, konferens, fest eller ölprovning.

Östra Ågatan 59, 753 22 Uppsala

Churchill Arms

Churchill Arms kan ung som gammal känna sig som hemma, äta en vällagad måltid och dricka en öl från det breda sortimentet till en rimlig slant. De erbjuder ett rekorderligt utbud av whisky och öl där kunniga personal kan vara vägvisare i din smakresa. Träffa dina vänner i en unik pubmiljö där snickerierna är handgjorda och inredningsdetaljerna är hämtade direkt från England. Här på Churchill Arms kan du känna dig som hemma.

S:t Olofsgatan 30, 753 23 Uppsala

Upptäck fler restauranger i Uppsala