Paddla kanot, kajak & SUP i Uppsala

Upptäck Uppsala från vattenytan

Hyr en kanot, kajak eller SUP och upptäck Uppsalas vackra natur från vattenytan! De uppländska kanotlederna är lättpaddlade och säkra, de lämpar sig för såväl nybörjare som vana paddlare. Fyrisån har en vacker kanotled som börjar i Vattholma och avslutas i city. På vägen kan du stanna och rasta i vindskydd nära Valsgärde båtgravfält och vid pittoreska Ulva kvarn. Du kan även paddla i Sunnersta, Alnäs och Fjällnora friluftsområde.

Aktivt Uteliv

Aktivt Uteliv är en lokal sport- och friluftsbutik i Sunnerstastugan som erbjuder uthyrning av kajaker, kanoter och Stand Up Paddle (SUP). De erbjuder även kajakutflykter och utbildningar för både nybörjare och erfarna. Man har även ett brett utbud av roliga aktiviteter som t.ex. Bäversafari och SUP Yoga i Fyrisån. Vid Fyrishovs camping kan du även hyra SUP och kanoter via ett enkelt click-and-collectsystem.

Sunnerstastugan – Dag Hammarskjölds väg 270,  756 52 Uppsala
Fyrishov Camping –  Idrottsgatan 2, 753 33 Uppsala

Friluftsfrämjandets kanot- och kajakuthyrning

Friluftsfrämjandets kanot- och kajakuthyrning hittar du i den röda friggeboden vid Sunnerstastugan. Här finns kajaker, dubbelkajaker och kanadensare tillgängliga för uthyrning. Man arrangerar även kajakturer och utbildningar för både nybörjare och vana paddlare.

Dag Hammarskjölds väg 270,  756 52 Uppsala

Sport Adventure Travels

Sport Adventure Travels ligger precis vid Fyrisån och erbjuder uthyrning av kajaker och Stand Up Paddle (SUP). Du väljer själv om du vill starta från brygga i Ensta eller få den levererad till önskad plats.

Fullerö Ensta 115, 755 94 Uppsala

Fjällnora friluftsområde

Fjällnora friluftsområde erbjuder uthyrning av kanoter och Stand Up Paddle (SUP).

Fjällnora, 755 97 Uppsala

Alnäs Friluftsgård

KFUM Alnäs erbjuder uthyrning av kanoter.

Mälarvägen 14, 756 53 Uppsala

Upptäck fler friluftsaktiviteter