Idrottsarenor i Uppsala

Uppsala är en riktig sportstad med många duktiga elitlag som bjuder in till spännande matcher och underhållande idrottsevenemang. Boll, racket, puck, cykel eller fjäder – vilken sport föredrar du?

Studenternas

Studenternas ligger i Stadsträdgården och har varit en populär idrottsplats sedan tidigt 1900-tal. Här finns en sommararena med fotbollsanläggning och en vinterarena med två bandyplaner. På sommaren kan du bland annat se fotbollslagen Sirius och IK Uppsala spela matcher i Allsvenskan och under vintern bjuder Studenternas på en riktig folkfest under SM-finalerna i Bandy. I det nordöstra hörnet av fotbollsarenan finns den trevliga restaurangen Brasserie21. Vi ses på Studan!

Ulleråkersvägen 4B, 753 09 Uppsala

IFU Arena

IFU Arena består av fem innebandyhallar och en friidrottshall. På arenan spelas elitmatcher, svenska mästerskap och internationella mästerskap som VM i Innebandy 2021. Arenan driver en evenemangsrestaurang som även serverar lunch. Med bara 18 minuters resväg från Arlanda och 30 minuter från Stockholm, är IFU Arena lättillgänglig både för nationella och internationella evenemang.

Råbyvägen 77, 754 26 Uppsala

Fyrishov

Fyrishov är en av Sveriges största arenor för bad och idrott. Här finns idrottshallar och bassänger för flera olika sporter och tävlingar. På Fyrishov genomförs årligen drygt 300 evenemang av olika slag så som konferenser, kongresser, mässor, konserter, fester och idrottsevenemang. Närheten till Uppsala resecentrum och Arlanda gör att det är lätt att ta sig hit. Fyrishov har även en egen parkering.

Idrottsgatan 2, 753 33 Uppsala

Gränby sportfält

Gränby sportfält har växt fram genom åren och är nu Uppsalas största sportfält. Här finns det möjlighet att se allt från innebandy och friidrott till hockey, bandy och konståkning.

Råbyvägen 71, 754 30 Uppsala

Gränby ishallar

I Gränby Ishall samlas hockeyfans för att se spännande matcher med Almtuna IS.

Recoverhallen

Recoverhallen är en inomhushall för bandy. Här spelades bandyfinalen 2021.

Uppsala friidrottsarena

Uppsala friidrottsarena ligger på Gränby sportfält i Uppsala. Här genomfördes SM i friidrott 2020.

Upplev mer sport i Uppsala