Enkelt kan vara bra!

Budgethotell i centrala Uppsala

Är du den som fokuserar på aktiviteterna och upptäckterna under din semester men som vill bo nära till det mesta? Här finns tipsen på hotell och vandrarhem för dig som vill bo bra men hellre lägger reskassan på upplevelserna som Uppsala har att erbjuda.

Social atmosfär och livlig foajebar

Botanika

Botanika ligger i mysiga kvarter och huserar hotell, vandrarhem, bar & restaurang. I foajen hittar du en stimmig bar full av liv de flesta kvällar, en social atmosfär med AW-häng, liveunderhållning och DJ-spelningar. Utmana dina vänner, kollegor eller familjemedlemmar i en omgång dart. Varför inte prova på att visa era färdigheter i shuffleboard eller cornhole? Här bor du precis intill Linnéträdgården och med Fyrisåns trevliga promenadstråk bara några minuter bort. Botanika erbjuder cykeluthyrning för dig som vill upptäcka Uppsala på två hjul.

Skolgatan 45

Ett bokstavligt stenkast från stationen

Hotell Centralstation

Bo prisvärt, centralt och med flera sevärdheter en kort promenad bort på Hotell Centralstation. Här väljer du om du vill bo på hotell, vandrarhem eller i lägenhet. Rummen är kompakta men ljusa med modern inredning. Det finns även ett gemensamt kök med kylskåp, mikrovågsugn och kaffebryggare där du som gäst kan laga lättare måltider. Perfekt för dig som vill spara in på restaurangbesöken och hellre lägger pengar på annat.

Bangårdsgatan 13

Vakna upp i skuggorna av sevärdheterna

CityStay Hotell

Vem vill inte vakna upp med Uppsala domkyrka, Uppsala slott och Carolina Rediviva utanför sitt hotellfönster? Mitt i city med många av Uppsalas sevärdheter inom synhåll ligger CityStay Hotell. Inom 5-10 minuters promenadväg ligger Universitetsaulan, Gustavianum, Botaniska trädgården och Stadsträdgården.  Bo här om du vill ha flera av Uppsalas många besöksmål så nära som möjligt, bo bekvämt men till ett förmånligare pris som ger dig pengar över till annat.

Stationsgatan 4

1800-talscharm 5 min från city

Hotell Kungsängstorg

Ta chansen att bo i det sista kvarstående minnesmärket från den karakteristiska 1800-talsbebyggelsen runt Kungsängstorg, vilket gör Hotell Kungsängstorg till en värdefull del av stadens historia. Ebba Boström, överklassdamen som grundade välkända sjukhuset Samariterhemmet i Uppsala och syster till Sveriges dåvarande statsminister, Erik Gustaf Boström, bodde och ägde detta magnifika hus vid förra sekelskiftet. Efter Ebbas bortgång år 1902 fungerade huset som pastorsbostad under en längre tid och blivit känd bland lokalbefolkningen som ”prästgården”. Ett prisvärt och bekvämt boende i nyrenoverade rum med 1800-tals charm.

Kungsängstorg 6

För den aktive

Arenahotellet

På Arenahotellet bor du bekvämt på Uppsalas största hotell, precis intill E4:an. Perfekt för dig som besöker staden med bil! Arenahotellet ligger i anslutning till flera stora arenor, bland annat IFU Arena och UTK-hallen. Ett stenkast bort ligger också Gränbystaden, köpcentret där det finns något för alla. Arenahotellet är alternativet för dig som kan tänka sig bo liten bit från city men som vill ha en aktiv semester med många möjligheter, till ett förmånligt pris.

Tennisvägen

Bo länge eller kort i Luthagen

Uppsala Lägenhetshotell

Cirka 15 minuters promenad från 
centrum i stadsdelen Luthagen hittar du Klangs Gränd och Uppsala Lägenhetshotell. Ett perfekt boendealternativ lite utanför centrala Uppsala men fortfarande på promenadavstånd. Här finns rum som passar för både ensamresenärer och familjer. Känn dig som en Uppsalabo i detta mysig och plånboksvänliga boende mitt bland lägenhetskvarter och villor.

Klangs gränd 5

Uppsalas kanske vackraste naturområde utanför dörren

Hågadalens Hostel & vandrarhem

Hågadalens Hostel & Vandrarhem ligger alldeles i utkanten av det natursköna Hågadalen-Nåstens naturreservat varifrån du finner flera vackra naturstråk. Nyanlagda Vårdsätra Strandpromenad, en sträcka på 3 kilometer längs Hågaån, mellan Lurbo Bro och Skarholmen är tillgänglig för såväl barnvagn som rullstol. Du kan även välja flera vandringsleder i naturreservatet med utgångspunkt från den södra delen av reservatet vid Lurbo Bro.

Vårdsätravägen 71