Boende & hotell

Bo på slott och herrgårdar

Utforska unika autentiska slotts- och herrgårdsmiljöer under en hotellnatt. Upplev historiens vingslag medan du bor i rum som berättar århundradens historia och njut av lyxiga bekvämligheter. Skapa minnen för livet i dessa unika hotellmiljöer.

Salsta slott

En natt i barockslottets paviljong

Barockslottet Salsta slott bär på en fascinerande historia som sträcker sig ända tillbaka till 1600-talet. Genom århundradena har vissa av slottet rum anpassats och andra bevarats, vilket gör varje rum till en levande tidskapsel. Från 1600-talets prydliga salar till 1900-talets elegans, varje hörn av slottet andas historia och charm.

Att bo på Salsta slott är en drömlik upplevelse. Spendera natten i östra slottspaviljongen där du kan koppla av på två våningar med plats för fyra personer. Låt dig omslutas av nymanglade lakan och vakna upp till en vy över slottets majestätiska omgivningar. I det mysiga köket finns allt du behöver för en avslappnad helgfrukost innan du ger dig ut på dagens äventyr.

För de som älskar historia är en guidad rundvandring ett måste. Dyk in i berättelserna om de människor som en gång vandrat genom slottets korridorer och låt dig förtrollas av allt från svek till spökberättelser.

Wiks Slott

Upptäck historiens vingslag vid Ekolns strand

Med anor som sträcker sig över 800 år tillbaka i tiden har Wikområdet och Wiks slott varit en magnet för resenärer från när och fjärran. Den äldsta bebyggelsen på platsen kan spåras ända till 1200-talet, vilket gör detta till ett resmål med en djup och rik historia.

Wiks slott är en av Sveriges mest välbevarade medeltidsborgar och erbjuder en fascinerande inblick i Sveriges förflutna. Området runt slottet är lika imponerande med sin badstrand, äppellund, kojbyggarland och många vandringsleder. Här kan du följa i historiens fotspår samtidigt som du njuter av naturens skönhet.

Arkitekturen på Wiks slott är en vandring genom århundradena, med influenser från både 1600- och 1800-talets olika ideal. Rester av en barockträdgård och en engelsk park är alla skatter som måste bevaras för framtida generationer att upptäcka och njuta av.

Krusenbergs Herrgård

Strosa i Krusenbergs äppellundar

Att befinna sig på en plats med en rik historisk bakgrund är en magisk upplevelse och Krusenberg Herrgård bär på denna magi med stolthet. Den vackert gulmålade herrgårdsbyggnaden, färdigställd år 1802, står på grunden av ett kalkstenslott från 1640-talet.

Upplev den vackra trädgården som är fylld med prunkande äppelträd eller njut av harmonin i den avkopplande vedeldade bastun vid strandkanten. För de äventyrslystna finns det även möjlighet att ge sig ut på Mälaren i en kanot eller delta i en intensiv padelmatch. På jakt efter en romantisk weekend med den du tycker om? Look no further!

Gimo Herrgård

Lyxig avkoppling i de norduppländska skogarna

En pärla inbäddad i de vackra norduppländska skogarna med den glittrande Gimosjön och vidsträckta ängar som granne. På Gimo Herrgård möts ni av Sveriges första gustavianska herrgård, vars atmosfär välkomnar er till en värld av lyx och avkoppling.

Gimo Herrgård är inte bara en plats att övernatta på, det är en upplevelse för alla sinnen. Från äventyrliga hinderbanor på fjorton meters höjd till hisnande turer med zip-linan, här finns aktiviteter som får pulsen att öka och hjärtat att slå snabbare. Efter en dag fylld med spänning och äventyr, väntar lugnet på andra sidan sjön. Sjöstugans SPA-anläggning erbjuder en oas av avkoppling och välbefinnande, med utomhusjacuzzis, bastu, badtunna och möjlighet till ett uppfriskande dopp i sjön året om.

För de finsmakarna rekommenderas en kväll i vinkällarens provrum, där herrgårdens sommelier tar er med på en smakresa genom fina viner. Gimo Herrgård bär på en rik historia och enastående arkitektur, med praktfull inredning och dyrbara konstverk som tar er tillbaka till en svunnen tid.

Noors Slott

Träslott från barocken

Noors Slott är ett träslott från 1697 med vacker slottspark belägen mellan Uppsala och Arlanda, mellan sjöarna Valloxen och Säbysjön. Noor är ett mycket litet slott, närmare bestämt Sveriges minsta barockslott men ändå likafullt ett slott. Det är ett så kallat lustslott skapat efter kontinentens stora förebilder men anpassat efter svenska förhållanden och i mindre skala. Slottets intressanta historia sträcker sig långt tillbaka i tiden och gården omnämns första gången i medeltida källor redan på 1300-talet. Den som besökare Noors slott får inte missa den bevarade frukträdgården från 1600-talet. Till trädgården hör en helt egen lokal äppelsort kallad Noors Glasäpple. Känsliga lavar och örter växer här och många olika fågelarter häckar i sjöarnas strandområden. Perfekt för en avslappnande och mysig weekend nära stan men med skogen, ängarna och sjöarna runt knuten.