Barn & familj

Lekland och aktivitetscenter för barnfamiljer

Vilka lekland och aktivitetscenter finns i Uppsala?

Uppsala har ett brett utbud av spännande aktiviteter för barn och familjer! Oavsett om du är ute efter lekland, fysisk utmaning eller familjevänliga aktiviteter, så finns något för alla. Här är några av Uppsalas bästa lekland, äventyrsland och aktivitetscenter att upptäcka.

Leo’s Lekland – Ett äventyr för hela familjen

Rapsgatan 1F

Leo’s Lekland i Uppsala bjuder in till en fartfylld värld där barnen kan springa, hoppa, klättra och busa på tusentals kvadratmeter lekyta. Här handlar allt om att hitta glädjen i rörelse genom lek! Med spännande terminsaktiviteter, sports camps och möjligheten att boka kalas, finns något för alla tillfällen. Leo’s har öppet året runt, så det är alltid en bra tid att börja ditt äventyr här. Och för den som vill fira sitt barns födelsedag i äkta lekfull stil, är Leo’s den perfekta platsen för ett oförglömligt barnkalas.

Turbo Sport & Adventure Zone – För aktiva äventyrare

Takpannegatan 21

Välkommen till Turbo Sport & Adventure Zone, där fysisk aktivitet och äventyr möts i en häftig miljö! Här kan barn och vuxna träna och utveckla nya förmågor inom trampolin, parkour och klättring. Turbo erbjuder träning för alla, oavsett ålder eller tidigare erfarenheter, och har instruktörer på plats för att hjälpa dig igång. Arenan är också anpassad för personer med funktionsvariationer, vilket gör det möjligt för alla att ta del av den roliga och utmanande träningen.

Funplays – Rörelse och gemenskap för hela familjen

Rapsgatan 8

På Funplays står lek, rörelse och gemenskap i centrum. Här kan hela familjen spendera dagen och ha roligt tillsammans, oavsett ålder. Funplays är en trygg plats där både kropp och hjärna får röra sig och stärkas. Från att ha startat som Busfabriken 2006, har Funplays vuxit till ett av Nordens mest populära aktivitetscenter. Med sin inspirerande miljö där fantasi och drömmar får fritt spelrum, är detta ett måste för den aktiva familjen.

Latitude-59° – Bowling, Lasergame och Minigolf på ett och samma ställe

Svartbäcksgatan 71 

Latitude-59° ligger på bekvämt gångavstånd från centrum och erbjuder en härlig mix av aktiviteter för både barn och vuxna. Här kan ni bowla på någon av de sex banorna, spela lasergame i en tvåvåningsbana på 500m², eller varför inte testa minigolf bland palmer och konstgräs? För den som söker en lugnare aktivitet finns också shuffleboard, dart och biljard. Latitude-59° är en perfekt plats för att samla familj och vänner för en rolig dag tillsammans, kanske med en avslutande middag på deras restaurang.

Pins & Games – Ett sportcenter med aktiviteter för alla

Rapsgatan 8B

Pins & Games är ett av Uppsalas största sportcenter, som öppnade i november 2023. Här finns något roligt för alla, oavsett ålder! Testa bowling på någon av de moderna banorna, spela biljard, shuffleboard eller dart, och utmana familjen i bordtennis, 3- & 5-kamp eller en av de många arkadspelen. För golfentusiaster finns även avancerade golfsimulatorer. Letar du efter en plats för barnkalas, företagsevent, AW eller en festlig kväll med vännerna? Pins & Games har allt du behöver för ett lyckat evenemang, så tveka inte att boka!