Nordafrikanska smaker finner du på Messob, en pärla med fokus på det etiopiska och eritreanska köket. Här äts maten med injera, ett syrligt bröd som fungerar som både bas och bestick. Många av räterna baseras på grönsaker och baljväxter, gör det till ett utmärkt val för både karnivorer och vegetarianer. Missa inte deras Messob mix, ett fat med flera grytor som ger en helhetsbild av det nordafrikanska köket. Ta med dig – minst – en vän och dela på måltiden direkt från det stora fatet.
Är suget efter latinamerikansk hetta starkt, så stavas lösningen Tapicante. Restaurangen som startade som en småskalig foodtruck, har nu blivit ett måste i Uppsala. Det finns två restauranger i stan, originalet ligger på mysiga Drottninggaten. Här är smakerna från Mexiko genuina med en modern twist. Prova atrancadito – en taco med högrev, potatis och guacamole – ett utmärkt exempel på hur till synes enkla rätter kan vara fulla av smaköverraskningar.